S tapkanjem nad utrujenost

S tapkanjem nad utrujenost (foto: Profimedia) Profimedia
10. 1. 2020

Ste tudi vi utrujeni? Ste utrujeni zato, ker je bil december z vsemi zabavami, srečanji in obveznostmi v službi prenaporen? Ali so takšni vsi meseci v letu in se sploh več ne spomnite, kdaj niste bili utrujeni?

Kratkotrajna utrujenost ni problematična. Vprašanje pa je, kaj je zdrava utrujenost in kje je meja, kjer ta preide v izčrpanost? 

Vsi vemo, da je najboljše zdravilo proti utrujenosti zdrav življenjski slog. To pomeni, da poskrbimo za dovolj spanja, zmerno telesno aktivnost in ne pretiravamo s hrano. 

Zdrav življenjski slog pa ni povezan le s fizičnimi aktivnostmi. Stres je eden od glavnih vzrokov za izgubljanje življenjske energije in nastanek utrujenosti.  Pa se zavedate, da si stres ustvarjamo sami? Ker se vse preveč posvečamo doseganju materialnih ciljev, se s tem postavljamo v stres, tudi za ceno svojega dobrega počutja, posledica pa je kronična utrujenost.

A dobro počutje je na dosegu naših rok, ali bolje rečeno prstov. Ugotovimo, kaj nas res veseli in kaj so naše želje. Naučimo se, kako svoje potrebe postaviti pred potrebe drugih. Dovolimo si ustaviti in poskrbeti za svoje dobro počutje.

S tapkanjem to lahko storimo tako, da se soočimo s simptomi in vzroki utrujenosti ter jih tapkamo z vseh možnih vidikov in zornih kotov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri