S tem trikom boste preprečili, da bi vaš kruh prehitro splesnel - zdržal bo do 3 tedne:

30. 4. 2025
S tem trikom boste preprečili, da bi vaš kruh prehitro splesnel - zdržal bo do 3 tedne: (foto: profimedia)
profimedia

Res je frustrirajoče, ko ste se ravno odločili uživati ​​v rezini toasta ali si narediti sendvič, pa odkrijete, da je vaš kruh dobil plesen.

Kljub prizadevanjem, da bi kruh ohranili v posodah ali zavit v plastično folijo, to pogosto ni dovolj, da bi dolgo časa ostal svež. A brez skrbi – strokovnjakinja za domače trike in vzdrževanje doma je našla preprost način, kako podaljšati obstojnost kruha in zmanjšati količino odpadne hrane.

Katya Mackle, znana na TikToku kot @katya.mackle, kjer deli nasvete o družini, kuhanju, dekoraciji doma in uporabne trike, je odkrila preprosto in cenovno ugodno metodo, s katero preprečite, da bi se kruh izsušil in plesnil.

Njen trik? V vrečko s kruhom preprosto dajte steblo zelene. Katja, ki jo njeni sledilci imenujejo 'mama leta', je dejala: "Da podaljšam obstojnost kruha, uporabljam zeleno. Kruh se dva do tri tedne ne izsuši ali splesni."

V svojem viralnem videoposnetku je pokazala, kako nekaj stebel zelene da v vrečko z mehkim belim kruhom. Katja svojim sledilcem zagotavlja, da zelena ne bo vplivala na okus ali vonj kruha. In najboljše pri tem je, da ta trik ne zahteva nobenih dragih pripomočkov ali izdelkov.

S tem trikom boste preprečili, da bi vaš kruh prehitro splesnel - zdržal bo do 3 tedne:
profimedia

Na ta pametni nasvet za shranjevanje hrane se je ena oseba odzvala: "Tudi jaz sem začela to početi in razlika je neverjetna."

Druga oseba je komentirala: "Kruh hranim v hladilniku. Ostane dober več tednov. Ampak všeč mi je trik s zeleno! Morda ga bom poskusila."

Tretja, ki ni želela zaostajati, je delila svoj nasvet: "Za kruh je najbolje, da ga daste v zamrzovalnik. Lahko zdrži več kot mesec dni. Preprosto ga vzemite ven dan preden ga potrebujete in ga postavite v hladilnik."

Prehranski strokovnjaki se strinjajo, da zamrzovanje pomaga ohraniti okus sveže pečenega kruha.

Kulinarična strokovnjakinja Lisa Brooks, ki vodi osebno gostinsko službo, je v pogovoru z Martho Stewart potrdila, da je treba kruh, ne glede na to, ali je kupljen v trgovini ali domač, 'dobro zamrzniti'.

Strokovnjaki svetujejo, da kruh pred zamrzovanjem previdno zavijete v dve plasti plastične folije in ga položite v vrečko z zadrgo.