S temi triki se prah ne bo več nabiral na vašem pohištvu in res je enostavno, vse imate verjetno že doma

31. 5. 2023
Deli
S temi triki se prah ne bo več nabiral na vašem pohištvu in res je enostavno, vse imate verjetno že doma (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste tudi vi že povsem naveličani brisati prah in vas vse skupaj spravlja ob živce? Morda vam bodo spodnji triki pomagali, da boste zdaj to opravilo lahko zmanjšali na minimum.

Da preprečite nabiranje prahu na pohištvu, lahko uporabite naslednje trike:

  • Uporabite suhe statične krpe: Suhe statične krpe, ki so posebej namenjene odstranjevanju prahu, so učinkovit način za odstranjevanje prahu s pohištva. Te krpe lahko enostavno drsijo po površini pohištva in prah se bo držal krp. S tem načinom čiščenja boste tudi dlje časa ostali brez prahu na pohištvu, saj ga boste uspeli bolj učinkovito odstraniti iz prostora.
  • Redno sesajte: Redno sesanje tal in oblazinjenega pohištva bo zmanjšalo količino prahu v prostoru. Uporabite sesalnik s krtačko za čiščenje tudi na površini pohištva, da odstranite prah. Poleg tega redno obrišite površine pohištva z vlažno krpo, da ujamete prah.
  • Uporabite razpršilo za pohištvo: Nekatera razpršila za pohištvo vsebujejo sestavine, ki pomagajo preprečevati nabiranje prahu. Po čiščenju površine pohištva s krpo uporabite razpršilo za pohištvo, da ustvarite zaščitni premaz, ki bo zmanjšal količino prahu, ki se nabira na pohištvu.
  • Redno zračite: Dobra kroženje zraka v prostoru lahko pomaga preprečevati nabiranje prahu. Redno odpirajte okna in vrata, da omogočite svež zrak v prostoru. S tem se bo zmanjšala tudi količina prahu, ki se useda na pohištvo.
  • Uporabite prevleke za pohištvo: Prevleke za sedežno garnituro, stole in druge kosov pohištva lahko preprečijo, da bi se prah neposredno naselil na pohištvo. Prevleke je lažje odstraniti in oprati ter tako ohraniti pohištvo čisto.

Z rednim čiščenjem in uporabo teh trikov lahko zmanjšate nabiranje prahu na vašem pohištvu in ohranite prostor čist.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan