Nobelov nagrajenec Albert Einstein je imel poseben recept za pripravo jajc, ki jih je jedel za zajtrk.
Namreč, Einstein je ocvrl jajca z medom in maslom. Ta informacija je bila objavljena v knjigi 'Einstein at home', v kateri piše, da je na ta način jedel jajca, zjutraj pa je pil tudi kavo brez kofeina ali črni čaj.
Bil je strasten kadilec in je oboževal punč iz zelene.
Njegova specialiteta, ki se ji ni mogel upreti, so bile gobe s sveže pečenim pecivom.
Einsteinova jajca - recept
Povzemamo recept za Einsteinov najljubši zajtrk.
Priprava: V široki ponvi stopite košček masla. Ko je vroče, dodajte dve sveži jajci in pražite, dokler nista skoraj pečeni po vašem okusu. Dodajte čajno žličko medu in ko se stopi, rahlo nagnite ponev ter vročo mešanico zaporedoma prelijte čez jajce, dokler ne zakrkne v belo tudi vrh rumenjaka.
- Preberite si tudi: Ko je Einstein umrl, je patolog ukradel možgane: 44 let kasneje ob analizi vsi ostali brez besed