Samsung SleepSense za boj s trdovratno nespečnostjo!

Samsung SleepSense za boj s trdovratno nespečnostjo! (foto: Samsung) Samsung
18. 9. 2015

Samsung izdeluje televizije, računalnike, mobilne telefone, po novem pa še en gadget, ki ga boste vzeli s seboj v posteljo.

Govorimo o napravi SLEEPsense. Gre za kot krožnik veliko napravo, ki se jo vstavi pod blazino. V kombinaciji z aplikacijo na mobilnem telefonu analizira podatke, ko uporabnik spi: sledi spancu, analizira srčni utrip, dihanje in premike med spanjem. Zjutraj uporabnika pričaka analiza, uporabniku pa se predstavi priporočila za specifično starostno skupino in svetuje, kako do še boljšega spanca. SLEEPsense kvaliteto spanca tudi oceni, in sicer na podlagi dolžine in učinkovitosti spanca, koliko časa je bilo potrebnega, da ste zaspali, frekvence zbujanja in vstajanja, odstotka časa v stanju REM in spanja v globokem spancu.

Prednost pametne naprave SLEEPsense je, da se lahko poveže z ostalimi pametnimi napravami v gospodinjstvu: če zazna, da uporabnik že rahlo drema, lahko samodejno ugasne TV, ali pa uravna klimatsko napravo, če podatki kažejo, da mu je vroče. Uporabnika lahko tudi zbudi postopoma in ob uri, ki je na podlagi analiziranih podatkov o prespani noči za uporabnika najbolj primerna.

Da boste na tekočem z vsemi naprednimi tehnologijami, vas vabino na Plugin magazine

Priporočamo