Schwarzenegger je nazaj! In zdaj on zbada Trumpa!

Schwarzenegger je nazaj! In zdaj on zbada Trumpa! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
21. 3. 2017

Nekdanji guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger je na Twitterju zbodel predsednika ZDA Donalda Trumpa zaradi nizke javnomnenjske podpore, ki je v bistvu najslabša za kateregakoli predsednika ZDA v prvih stotih dnevih vladanja vse od začetka tovrstnih anket.

Schwarzenegger je Trumpu v videu sporočil, da je manj kot 40-odstotna javnomnenjska podpora povsem razumljiva, če ukinja financiranje izven-šolskih programov za otroke in hrano za revne starce. Schwarzenegger se sklicuje na zadnjo anketo Gallupa, ki kaže, da Trump v javnosti uživa le 37-odstotno podporo.

Pobalinsko obnašanje avstrijskega priseljenca, ki je zaslovel z mišicami in filmskimi vlogami, je posledica enakega obnašanja predsednika ZDA. Trump ni pozabil, da ga Schwarzenegger ni podprl v času volitev in ga je zbadal zaradi slabe gledanosti oddaje Vajenec, ki jo je "Terminator" prevzel za Trumpom. Schwarzenegger mu je takrat predlagal, da lahko zamenjata položaja.

"Amerike se tako ne dela spet velike. Daj no, kdo ti pa svetuje?" mu je še sporočil Schwarzenegger in ponudil bližnje srečanje v šoli blizu Bele hiše, kjer bi si lahko skupaj v živo ogledala, kako dobro delujejo izvenšolski programi. Schwarzenegger je bil v Kaliforniji odločen zagovornik podobnih programov, ki otrokom zagotavljajo aktivnosti in jih držijo stran od neumnosti ali kriminala.