Sebastjan Zajc: Gasilec (že) od sedmega leta

ŽE V OSNOVNI ŠOLI
K pridružitvi h gasilskemu krožku so ga spodbudili prijatelji, ko mu je bilo komaj sedem let. (foto: Arhiv Lea) Arhiv Lea
Vir: Lea
2. 7. 2016

Lanski tekmovalec Big Brotherja Sebastjan Zajc je gledalcem hitro prirasel k srcu, tudi zaradi svoje dobrosrčnosti, ki je brez dvoma ena izmed vidnejših lastnosti gasilcev. Tudi Sebastjan je del te skupnosti, ki tako nesebično pomaga ljudem v stiski ...

Kot večina osnovnošolskih fantov je tudi Sebastjan od nekdaj občudoval delo gasilcev, prav to pa ga je tako navdušilo, da se je gasilcem pridružil, ko je bil star komaj sedem let.

"Že v zgodnjem otroštvu sem bil navdušen nad tem, kar delajo gasilci. Otroci smo se veliko pogovarjali o tem, odločilni trenutek, da se pridružim gasilcem, pa je storil prijatelj Lovro," nam je povedal Sebastjan in dodal, da je gasilsko pot začel v gasilskem krožku. "Kot najstarejši otrok sem bil edini gasilec v naši družini. Delo, ki smo ga opravljali, pa je pozneje navdušilo tudi mlajšega brata, ki se nam je pozneje pridružil," nam je povedal.

Član prostovoljnih gasilcev

Sebastjan ni poklici gasilec, a se intervencijam vseeno odzove, ko se le lahko. Čeprav so v težkih trenutkih pravzaprav navadno prav gasilci tisti, ki nam prvi priskočijo na pomoč, nam je Sebastjan priznal, da se o njihovem delu v medijih premalo govori. "To še posebej velja za delo prostovoljnih gasilcev. Tisti, ki smo jim kdaj pomagali, pa nam tako ali tako vedno izkažejo hvaležnost in spoštovanje. Sistem v Sloveniji je tak, da ko se zgodi nesreča, kjer je potrebna pomoč gasilcev, smo vedno prvi poklicani in na kraju nesreče, šele potem se nam pridružijo druge intervencijske službe, pač po potrebi. Naj ob tem omenim, da gasilci, kakršen sem jaz, in kolegi vseh gasilskih enot pomoč izvajamo nesebično in prostovoljno," je še povedal Sebastjan, ki je med gasilci v Moravčah našel svojo drugo družino.

"Vsi čutimo isto pripadnost do tega dela. Tudi družimo se pogosto, ne le na intervencijah, temveč tudi na različnih tekmovanjih in veselicah, kjer je naše druženje bolj vesele narave," še pojasnjuje.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri