"Sem res preveč črnogleda?" Magdalena odgovarja!

"Sem res preveč črnogleda?" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Lady
1. 9. 2018

Vsi mi govorijo, da sem sama kriva, da se mi v življenju ne zgodi nič lepega ali posebnega. Res pa je, da me to pesimistično razmišljanje spremlja že od otroštva, ki ni bilo lahko. Moj boj se je nadaljeval na področju izobraževanja, kjer sem se morala resnično truditi in odrekati, da sem dokončala fakulteto, medtem ko so jo nekatere prijateljice opravile z levo roko in pri tem niso zamudile niti ene zabave. Nadaljevanje trpljenja je moja služba, ki sem jo dolgo iskala. Težko upam, da bo v njej kdaj kaj boljše, saj ni nobene možnosti napredovanja, ker me vedno prehitijo vsi drugi. Najhuje pa je, da ne zmorem optimizma niti na ljubezenskem področju, saj sem že vrsto let sama, čeprav si želim razmerje. Prijateljice me obtožujejo, da sem čudna, da v vsem iščem slabo, ampak ne znam drugače, saj se mi ves čas dogaja slabo. Kaj naj storim, da se znebim teh pesimističnih energij?

Sergeja

Spoštovana Sergeja, predvidevam, da ste prebrali že veliko literature o tem, da najdemo zadovoljstvo samo s pozitivnim načinom razmišljanja in seveda realnim delovanjem. Vse skupaj se sliši zelo enostavno, vendar vam verjamem, da se nekako ne znajdete, da bi presekali in se spoprijeli z vzorci pesimizma, ki z vami potujejo že od otroštva.

Tisto, o čemer razmišljamo, se nam navadno tudi zgodi, tako in nič drugače, sicer ste pa do tega prišli že sami, zdaj vam preostane le, da se soočite s sabo in se odločite, da ne boste več trpeli v svojih negativnih vzgibih, ampak se boste usmerili v to, da se bodo tudi vam začele dogajati lepe in pozitivne stvari ter situacije. Ko si boste dovolili biti srečni in zadovoljni, je pol poti že skoraj prehojene.

Nato je treba le še začeti verjeti vase in v svoje zmožnosti ter uspeh in jih oblikovati v smeri, ki vam prinaša optimistične rešitve. Dovolite si boljšo službo, ljubečega partnerja, več svobode in sproščenosti, in ko boste nekaj časa v svojem novem svetu, boste jezni nase, zakaj tega koraka niste storili že veliko prej. Torej, nehajte se smiliti sami sebi in začnite optimistično zaupati v nov, boljši jutri. Verjemite, če si boste resnično želeli, vam bo uspelo.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na lady@adriamedia.si, kamor pošljite svoje vprašanje.Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri