Serija Usodno vino je končana!

Serija Usodno vino je končana! (foto: Pop TV) Pop TV
Vir: Lady
10. 3. 2017

Čeprav je serija Usodno vino izredno priljubljena pri gledalcih, še bolj pa pri gledalkah, je četrta sezona žal zadnja. Je razlog res odhod igralke Inje Zalta v tujino, prezaposlenost Klemna Janežiča ali pa, kot nam je povedal programski urednik Pro Plusa Branko Čakarmiš, da je vedno treba nehati takrat, ko je najboljše?

Trenutno lahko spremljamo četrto sezono serije Usodno vino, ki je, kot so nam potrdili s POP TV, res tudi zadnja. Serija ima sicer zelo dobro, če ne že odlično gledanost, saj si jo v povprečju ogleda nekaj več kot deset odstotkov gledalcev in gledalk, starih od 18 do 54 let, prav posebej pa je priljubljena med ženskami, saj jo spremlja kar 12 odstotkov žensk od 18 do 54 let. Šušljalo se je celo, da igralci sploh ne vedo, da se snema zadnja serija, vendar so nam tudi sami igralci zatrdili, da to ni res in da vedo, da se serija končuje, snemanje se bo končalo pozno spomladi.

Čeprav so na POP TV še dodali: "Sicer nikoli ne reci nikoli, a zaenkrat ne moremo potrditi, da bomo še kdaj snemali nadaljevanje te priljubljene serije." Dodali so še, da so z gledalci in gledalkami navezali iskrene vezi ter da je v Facebookovi skupini Usodnega vina kar 40 tisoč oboževalcev in oboževalk. Ti bodo v priljubljeni seriji lahko uživali še nekaj časa, predvidoma do aprila. Na POP TV obljubljajo, da zapletov do konca ne bo zmanjkalo in da bomo deležni še velikih presenečenj ter obratov.

Inja v tujino, Klemen novim izzivom naproti

Za izjavo smo želeli dobiti tudi igralko Injo Zalto, saj naj bi se serija delno končala tudi zaradi njenega odhoda v tujino. Vendar Inja ne daje izjav prav za noben medij, tudi na POP TV jim je ni uspelo dobiti. Pa vendar se govori, da naj bi Inja svojo kariero nadaljevala v tujini – ne glede na to, kakšna oziroma katera kariera naj bi to bila, ali manekenska, igralska ali celo slikarska, saj je Inja zelo povezana tudi s to vejo umetnosti, smo lahko prepričani, da bo odlična v vsem, kar bo počela.

Klemen Janežič, ki velja trenutno za najbolj 'vročega' igralca, seveda tudi zaradi nastopanja v seriji Usodno vino, je o koncu serije, ki mu dala ta zvezdniški status, povedal: "Po eni strani mislim, da je to dovolj. Gorskega zdravnika snemajo že deset let, jaz pa se eni sami seriji ne bi rad posvečal deset let. Trenutno sem sicer indiferenten. Od tega je namreč odvisnih več ljudi in skupaj bomo iskali pravo odločitev," je eden izmed glavnih akterjev Klemen Janežič pred nekaj časa povedal za revijo Nova.

Vsekakor ga čakajo novi izzivi: "Morda je prav, da pride na vrsto še kdo drug. Upam, da bo kakšna serija primerna tudi za ožji krog gledalcev. Usodno vino je kot legokocke, saj je namenjeno tako petletnikom pa vse tja do pozne starosti," je pojasnil Klemen.

Branko Čakarmiš obljublja novo serijo

Zato smo poklicali še Branka Čakarmiša, programskega direktorja Pro Plusa, saj je takšna odločitev pravzaprav njegova. "Serija Usodno vino je na vrhuncu priljubljenosti, zato smo se skupaj z ustvarjalci odločili, da jo po koncu te sezone tudi zaključimo. Zdaj je pravi čas, da zapremo poglavje o Usodnem vinu in odpremo novo."

Pa vendar nam je zaupal, da se domača produkcija telenovel na POP TV zato ne bo končala. "Na POP TV že pripravljamo novo serijo, jeseni jo postrežemo gledalcem. V njej bodo našli novo zgodbo o malih ljudeh, ki jih ljubezen naredi velike," je povedal.

Serija Usodno vino, ki je na male zaslone prišla septembra 2015, je bila posneta po scenariju slovaške serije Búrlivé víno, ki je trajala kar osem sezon. Zgodba govori o dveh zaljubljencih, Nini in Martinu, ki se morata za svojo ljubezen boriti, saj sta njuni vinogradniški družini, podobno kot pri Romeu in Juliji, sprti. Najbolj gledana pa je ravno v – Sloveniji.

Poleg tega se ponaša z zvenečimi igralskimi imeni, kot so Tjaša Železnik, Nina Ivanič, Janez Hočevar, Jan Bučar, Jernej Kuntner, Nina Ivanišin, Mojca Funkl, Ludvik Bagari, Zvone Hribar, Judita Zidar in še bi lahko naštevali. Ljubitelji in ljubiteljice telenovel že komaj čakamo, da vidimo, s čim novim nam bo jeseni postregel POP TV.

Eva Jandl

Priporočamo