Si želite, da bi nekdo prisluhnil vašemu nerganju? Na Japonskem vas bo to stalo 9 dolarjev!

Si želite, da bi nekdo prisluhnil vašemu nerganju? Na Japonskem vas bo to stalo 9 dolarjev! (foto: Profimedia) Profimedia
28. 6. 2019

Saj veste, kako to gre ... Kakšen dan enostavno nič ne gre po načrtu. Takrat bi vsak med nami potreboval osebo, ki bi ji lahko malce potožili ali pa ponergali oziroma po domače "pojamrali." A kaj, ko je tempo življenja tak, da skorajda nihče ni pripravljen poslušati pritoževanja drugih.

Na Japonskem pa se je možakar po imenu Takanovu Nishimoto domislil odličnega biznisa: ta 50-letnik je odprl spletni servis Ossan Rental, preko katerega lahko za borih 1000 jenov oziroma za okrog devet dolarjev eno uro jamrate, se pritožujete in nergate.

Za tiste, ki to želijo, je na voljo tudi svetovanje. Nishimotov cilj je bil prisluhniti ljudem srednjih let, ki jih pogosto zbadajo zaradi pivskega trebuha, izpadanja las, higienskih navad ... Njegov prvotni namen je bil rušenje negativnih stereotipov. A danes spletni servis uporabljajo vse generacije - zdi se, da vsak najde nekaj, nad čemer se lahko pritožuje.

"Mislil sem, da se bodo pogosteje oglašali moški, a največ strank je žensk od 20 do 50 leta," pravi podjetni Japonec. Po njegovih izkušnjah se ljudje najpogosteje pritožujejo zaradi službe in ljubezni, druge spet motijo slabo opravljene gostinske storitve, koncerti, ki so jih razočarali in podobno.

Podjetnik vejame, da imajo starejši ljudje veliko potrpežljivosti in življenjskih izkušenj, ki jih lahko delijo z mladimi, zato tudi zaposluje take ljudi. Njegovo storitev na mesec uporabi okrog 900 ljudi.

Le kako bi se nekaj takega obneslo pri nas?
 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri