Si želite martinovati kot na Dvoru Jezeršek? Poglejte si, kako to lahko naredite kar v domači jedilnici

Si želite martinovati kot na Dvoru Jezeršek? Poglejte si, kako to lahko naredite kar v domači jedilnici (foto: Profimedia) Profimedia
11. 11. 2020

Koronavirus že nekaj mesecev kroji naša življenja, zato so tudi tradicionalna martinovanja letos odpovedana, a to še ne pomeni, da ne morete imeti odlične martinove pojedine kar v zavetju svojega doma.

Pečene račje prsi, rdeče zelje in mlince, brez teh treh jedi si verjetno težko predstavljate martinovanje in tudi letos se mu ne bo trebe odpovedati, le malo se bo treba prilagoditi in tako bo martinova pojedina lahko pravi festival za brbončice.

V času že tradicionalnega festivala November Gourmet Ljubljana, ki poteka pod okriljem Turizma Ljubljana, in z željo, da martinovo vzdušje pripeljejo tudi v vaše domove, so na Dvoru Jezeršek pripravili prav poseben Martinov gourmet paket, s katerim se boste prelevili v pravega kuharskega mojstra, navdušili svoje najbližje in jih razvajali z okusnimi Jezerškovimi dobrotami. Martinov gourmet paket lahko naročite TUKAJ.

Vas zanima, kaj vse vsebuje Martinov gourmet paket?

Da boste lažje počakali na tipično martinovo pojedino, smo za vas pripravili nekaj gurmanskih predjedi, ki vzbujajo tek, krajšajo čas, ljubijo vino in dišijo po polnih shrambah, pripravljenih na zimo:

  • dimljene gosje prsi z mladim sirom, rdeče grozdje, semena granatnega jabolka in malinov preliv
  • lečin pate z jurčki, tartufata s tartufovim oljem in sušeni paradižniki
  • mariniran file lososa v rdeči pesi, sveže riban hren, majonezna pomaka z bučnim oljem, črni sezam
  • drobno pekovsko pecivo 

So se vam že začele cediti sline in bi si kaj takšnega želeli okusiti tudi pri vas doma? Mi vas povsem razumemo, saj so se tudi nam. V spodnjem video prispevku vam tako Luka Jezeršek razkriva kuharske trike, kako s pomočjo Martinovega gourmet paketa pripraviti odlično pečeno martinovo račko, popolne in nerazkuhane mlince ter slastno rdeče zelje. Naročite pa ga lahko TUKAJ.