Sigmund Freud je trdil, da mentalno močne osebe nikoli ne bodo storile teh 5 stvari

23. 5. 2024
Deli
Sigmund Freud je trdil, da mentalno močne osebe nikoli ne bodo storile teh 5 stvari (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste morda med njimi?

Eno najbolj znanih imen v svetu psihologije je zagotovo Sigmund Freud. Močne nasvete, ki jih je zapustil, preučujejo še danes. V skladu s tem sistemom je menil, da duševno trde ljudi krasijo določene lastnosti.

Neprekinjen proces učenja

Tisti, ki razumejo življenje, vedo, kako pomemben je proces učenja. Močne osebnosti se nikoli ne nehajo učiti in delati na izboljšanju svojih mentalnih sposobnosti. Učenje novih stvari omogoča človeku, da obvlada marsikatero področje.

Brez obžalovanja

Stabilne in močne osebnosti preprosto ne bodo žrtvovale sebe in zapravile življenja za obžalovanja, ki ne prinašajo sprememb. Vsak zrel človek se zaveda, da je življenje v naših rokah in da je ključnega pomena, da prevzamemo odgovornost za vsa dejanja in vzamemo stvari v svoje roke.

Brez prepiranja

Že dolgo je znano, da se resnica ne rodi v sporu in konfliktu. Prazni argumenti in brezkompromisno vsiljevanje osebnega mnenja ne vodijo nikamor.

Freud je nekoč rekel: Psi ljubijo svoje prijatelje in grizejo sovražnike, ravno nasprotno od ljudi, ki niso sposobni čiste ljubezni in vedno mešajo ljubezen s sovraštvom.

Preprostost

Ta beseda bi morala opisati naše notranje življenje. Trud, da bi bili pomirjeni sami s seboj in se izognili zmedi in pretirani zapletenosti v glavi. Sigmund Freud je verjel, da bolj kot je človek zanimiv in zapleten, preprostejši je njegov notranji svet.

"Ljubezen in delo sta sorodni sposobnosti, ki sta znak polne zrelosti"

To je nekoč rekel Freud: Spoznati samega sebe in se znebiti strahu je ključ do zorenja vsakogar. Človek mora odkriti, kaj resnično ljubi in želi početi. Na življenjski poti je zelo pomembno, da ne počnemo stvari, ki se od nas pričakujejo ali so samoumevne. Svoj polni potencial lahko uresničimo, če poslušamo sebe.

Preberite še:

Miha Hercog po ločitvi o Saši Lendero govori tisto, kar so mnogi že dolgo vedeli ...

Neee, takole razkošen avto zdaj vozi Nastja Gabor in tukaj so prve fotografije

Neee, je mogoče, da Saša Lendero takole skriva novega srčnega izbranca

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan