"Sin me ne spoštuje. Kaj naj naredim?" Magdalena odgovarja!

23. 2. 2018 | Vir: Lady
Deli
"Sin me ne spoštuje. Kaj naj naredim?" Magdalena odgovarja! (foto: Profimedia)
Profimedia

Sem vdova, ki se že nekaj let bori z življenjem. Sina sem vzgajala v dobrega človeka, zdaj pa se je pred nekaj meseci preselil v mojo hišo s partnerico, ki je moje čisto nasprotje. Ves čas se vtika vame, v moje gospodinjstvo in nikakor ni spoštljiva do mene. Ko sinu to omenim, doživi kolerične izpade in me zmerja, da mu kradem njegovo srečo. Med njima ves čas slišim prerekanje, vidim, da sin ni zadovoljen, vendar noče videti prave slike. Jasno mi je, da ne morem spreminjati njegovih odločitev, vendar me boli srce, ko ga vidim, kako je nemiren, nezadovoljen in nervozen. Prosim, svetujte mi, kaj naj naredim, saj sem pričakovala, da bom imela v zrelih letih bolj umirjeno življenje ter da me bo sin bolj spoštoval.

Biserka

Spoštovana Biserka, otroci so največje bogastvo, včasih tudi bolečina, kot se dogaja v vašem primeru. Čeprav ste sina vzgojili v poštenega in iskrenega človeka, iz dneva v dan opažate, da mu vajeti počasi uhajajo iz rok. Opažate tudi, da je zelo nervozen in napadalen, kar včasih ni bil.

Razumem, da vam to povzroča skrbi in bolečino, vendar je njegovo ljubezensko življenje njegova izbira, na katero žal nimate vpliva. Lahko mu le svetujete, a kot ste opazili, to izzove le težave, prepire in napetosti, kar posledično daje njegovi partnerici še večjo moč, da je do vas nespoštljiva in da si dovoli negativno ravnanje in manipulacijo. Sicer pa, hiša je vaša, torej lahko postavite svoja pravila, kar seveda ni preprosto. Za to dejanje boste morali biti močni, samozavestni in odločni, pričakujete pa lahko tudi nestrinjanja in napad z njune strani.

Znano je, da se v večini primerov zaradi različnih značajev pojavljajo nestrinjanja med taščo in snaho, treba pa je sprejeti neko navidezno mejo, da odnosi potekajo vsaj približno tako, kot bi morali. Sinu razložite, da je njegov odnos njegova izbira, ampak da v svojem domu pričakujete več spoštovanja in upoštevanje skupaj postavljenih pravil ter umirjenosti. Kot mama boste morali sprejeti njegovo odločitev, niste pa se dolžni prilagajati njegovi partnerici. Res pa je, da se njegova partnerica ne zaveda dovolj dobro, da je, ko je stopila v partnerstvo z vašim sinom, postala tudi del njegove družine, sploh ker biva v vaši hiši. Če pa vam vsega skupaj kljub vsemu ne bo uspelo rešiti, jima lahko predlagate, da se odselita na svoje, kjer bodo pravila samo njuna in se ne bo treba ves čas prilagajati. A najprej razmislite, ali si resnično želite ostati sami.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord