Skrivna sestavina naših babic za piščančjo juho: Če jo dodate, bo okus veliko boljši

18. 10. 2025
Piščančja juha (foto: Profimedia)
Piščančja juha
Profimedia

Kot pravijo poznavalci, bo še bolj aromatična, vonj pa bo nekaj posebnega.

Če želite, da je vaša domača juha aromatična, bogata in nepozabna, kulinarični strokovnjaki priporočajo, da nikakor ne izpustite korenine zelene. Ta preprosta, a mogočna sestavina juhi doda polnost okusa, rahlo sladkobo in intenzivno aromo, s čimer povzdigne navadno juho na povsem novo raven.

Zelena – skrivna sestavina domače juhe

Poleg tega, da obogati okus, je zelena tudi zelo zdrava: bogata je z vitamini, minerali in vlakninami, ki pomagajo pri prebavi. V kombinaciji s klasično zelenjavo, kot so korenje, peteršilj in čebula, ustvari popolno osnovo za vsako domačo juho – naj bo to piščančja, zelenjavna ali mesna različica.

Kako uporabiti koren zelene

Najbolje je, da nekaj kosov korena zelene kuhate skupaj z mesom in drugo zelenjavo, saj med kuhanjem sprošča aromo, ki se enakomerno razporedi po vsej jedi. Rezultat je bogat, večplasten okus, ki bo vašo juho naredil posebno in nepozabno. Če želite, da vaša piščančja juha resnično zadiši, je koren zelene sestavina, ki je preprosto ne smete izpustiti.

Preberite še: Po zamašku, ki se ne sname, še ena novost pri plastenkah: Takole bodo videti

Kuhinjska sestavina, zaradi katere orhideje cvetijo kot nore