Skupina One Direction med premorom spisala zgodovino

Skupina One Direction med premorom spisala zgodovino (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
2. 11. 2017

Britanska skupina One Direction, ki si je lani po uspehu petega albuma Made in the A.M. vzela premor, je v tem času spisala zgodovino Billboardove lestvice najbolj priljubljenih albumov v ZDA.

Postali so druga skupina, katerih trije člani so se s samostojnimi albumi zavihteli na vrh te lestvice. To je doslej uspelo le legendarnim The Beatles.

Kot poroča BBC, se je nazadnje na vrh lestvice, na kateri je tedensko razvrščenih 200 najbolj priljubljenih albumov v ZDA, zavihtel Niall Horan s svojim debitantskim albumom Flicker. Pred tem je to uspelo še Harryju Stylesu z albumom Harry Styles in Zaynu Maliku z albumom Mind of Mine. Tako se se izenačili s člani liverpoolske skupine The Beatles, ki si je ta rekord lastila vse od leta 1971.

The Beatles so se kot skupina 19-krat pojavili na vrhu lestvice, kasneje je to uspelo tudi njenim članom s samostojnimi albumi. Leta 1970 je to prvič uspelo Paulu McCartneyju. Ta član zasedbe, čigar kariera je po razpadu tudi najbolj cvetela, je še šestkrat zabeležil prvo mesto na lestvici. John Lennon ima tri uvrstitve na prvo mesto, George Harrison pa dve. Ringo Starr je edini član, ki na lestvici ni bil na vrhu, je bil pa najbližje temu leta 1973, ko je album Ringo dosegel drugo mesto.

Rekord Beatlov bo po napovedih BBC bržkone kmalu tudi presežen. Dva člana skupine One Direction Louis Tomlinson in Liam Payne namreč še čakata na izdajo svojih solo albumov. Za zdaj kaže, kot navaja BBC, da bo vsaj Paynu to zlahka uspelo, saj njegov prvi singl Strip That Down, ki ga je napisal Ed Sheeran, velja za doslej najbolj prodajani singl katerega od članov te priljubljene fantovske skupine.

Skupina se je sicer na vrhu Billboardove lestvice priljubljenih albumov znašla štirikrat. Njeni člani, ki jih je na televizijskem pevskem tekmovanju The X Factor leta 2010 odkril sodnik Simon Cowell, so izdali pet albumov: Up All night (2011), Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013), Four (2014) in Made in the A.M.(2015). Po uspehu slednjega si je skupina lani vzela premor, člani pa odtlej samostojno nadaljujejo svoje poti.