Slovenca v Manchestru odprla agencijo za množično financiranje

Slovenca v Manchestru odprla agencijo za množično financiranje (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
2. 7. 2017

Slovenka Lina Gantar, ki se je sprva kalila pri ameriškem spletnem velikanu Google, je v Manchestru skupaj z Luko Cviklom odprla agencijo za množično financiranje Nuuk. Agencija start up podjetjem pomaga pri zagotavljanju razvojnih sredstev, prihodnje leto pa namerava ustvariti za pol milijona funtov prihodkov.

Gantarjeva in Cvikl sta sedež agencije, ki sta jo sicer zagnala leta 2015 v Dublinu, v Manchestru odprla v prostorih enega od podjetniških pospeševalnikov. Doslej je 40 podjetjem pomagala zbrati skupno 13 milijonov evrov sredstev, piše spletni portal Manchester Evening News.

Kot je Gantarjeva povedala za portal, je industrija množičnega financiranja res v porastu, a je v njej brez ustreznih veščin težko uspeti. "Za zagotovitev uspeha je ključno pridobiti pomoč strokovnjakov," je poudarila.

Nuuk sodeluje s podjetji z vsega sveta, specializiran pa je za tehnologijo, modo in oblikovalsko industrijo. Kljub temu ostaja odprt za podporo najrazličnejših podjetjem. Poleg Gantarjeve in Cvikla ekipo sestavljajo še štirje člani, iščejo pa tudi kadrovske okrepitve.

Po Cviklovih besedah je Nuuku uspelo ustvariti precej nišno ponudbo, saj skupaj z rastjo priljubljenosti množičnega financiranja raste tudi povpraševanje po strokovni pomoči na tem področju.