Slovenci iskreno o žgečkljivi temi: koliko časa traja njihov odnos, preden doživijo vrhunec? (to pa je presenečenje!)

Slovenci iskreno o žgečkljivi temi: koliko časa traja njihov odnos, preden doživijo vrhunec? (to pa je presenečenje!) (foto: Profimedia) Profimedia
26. 11. 2022

V filmih za odrasle včasih vidimo, da spolni odnos lahko traja tudi eno uro, preden moški pridejo do vrhunca. Kako pa je v resnici? 

Spolnost je v družbi še vedno pogosto tabu tema in večkrat se zgodi, da se z bližnjimi ne moremo pogovarjati o seksu. Ravno zato številni iščejo nasvete in odgovore na spletu.

Eden takšnih je tudi Slovenec, ki je na enega od forumov postavil vprašanje: "Moški, kako hitro vam 'pride'? Meni včasih, če sem zelo vzburjen, že po pol minute, spet drugič pa zdržim 10 minut in več."

V komentarjih je moški dobil mešane odgovore. Večina se jih je strinjala, da je veliko odvisno od same situacije.

Eden od komentatorjev je zapisal, da do vrhunca lahko pride že v minuti, v kolikor ga ženska zadovoljuje oralno. Drugi pravi ravno obratno; med spolnim odnosom ne doživi orgazma niti po eni uri, med samozadovoljevanjem pa pride do vrhunca precej hitro.

Za odgovori smo pobrskali tudi na tujih straneh. Po poročanju portala theconversation.com naj bi spolni odnos (ki se običajno konča z moškim orgazmom) trajal 5.4 minute.

Po drugi strani na portalu healthline.com pravijo, da spolni odnos traja med 7 in 12 minut. Čas, ki ga oseba potrebuje za vrhunec, naj bi bil odvisen od več dejavnikov; od starosti in razpoloženja, pa tudi od pogostosti spolnih odnosov ter same oblike genitalij.

Težko je torej reči, koliko časa običajno potrebujejo moški, da doživijo orgazem, saj je to odvisno od številnih dejavnikov. V kolikor pa opazite, da v zadnjem času za orgazem potrebujete veliko več ali veliko manj časa, kakor ste običajno, se posvetujte s strokovnjakom.

Viri:
med.over.net
theconversation.com
healthline.com

Preberite več na Aktivni.si