Slovenec iskreno o svoji težavi: "Ne rabim manekenke. Vse razumem, od strij do kilogramov viška, ampak tole je preveč!"

Slovenec iskreno o svoji težavi: "Ne rabim manekenke. Vse razumem, od strij do kilogramov viška, ampak tole je preveč!" (foto: Profimedia) Profimedia
16. 9. 2022

"Imam problem, in to velik," svoj zapis na slovenskem forumu začne moški z vzdevkom Obupan.

"Z ženo sva skupaj slabih 20 let. Bila je lepa, vitka, simpatična. Imava enega otroka in od tukaj naprej gre vse navzdol. Ko je bila noseča je pridobila kar nekaj kilogramov, ampak sem si rekel da ni panike, bo izgubila. Eno leto po porodu je bila na istem kot na rok, če me razumete. Ni šlo dol, ampak gor.

Sin je zdaj star 7 let, ona pa ogromna.

Mineva me. Sem jo naštetokrat prosil. naj kaj naredi. Nerodno mi je, nočem več z njo med ljudi. Letos nisem rezerviral dopusta, ker mi ni za it z njo. Zdaj gre tudi nazaj v službo, mogoče bo kaj bolje, ampak hudo dvomim, ker je služba sedeča. Ko sva o tem govorila. mi je omenjala neko sranje. da to je ljubezen do sebe, da se ne spreminjaš. če se imaš rad in se dobro počutiš. Ampak ona ni dobro. Niti enga normalnega sprehoda z mulcem ne zmore.

Zdaj smo na točki, ko je še otroku postalo nerodno.

Bi mislil, da jo zanima vsaj kuhanje. pa nima energije niti za to. Naroča pizze, burgerje in ostalo sranje, da to potem še sin dobi za kosilo. Meša se mi. Ločil se ne bi, ker si ne predstavljam življenja brez sina - rad bi, da se ona spremeni.

Hočem. da shujša, da začne migat in primerno skrbet za otroka in zase. Hočem normalno družino. Hočem družino peljati na večerjo ven, brez občutka. da mi je nerodno. Hočem na morje z normalno žensko, ne tako, ki mora po kopalke v določeno trgovino. Hočem ženo, ki mi bo všeč, ko jo pogledam. Pa ne rabim manekenke. Vse zastopim. Od strij do staranja in kilogramov viška, ampak tole je preveč.

Uničuje mi življenje."

Odgovori na njegov zapis so bili deljeni. Objavljamo nekaj komentarjev:

1. Če bi ti bil res pravi partner, bi vzel stvar v svoje roke in ljubljeni ženski pomagal iz začaranega kroga junk fooda in prenajedanja! Veš, ženske vse to naredimo za naše može, ko vidimo, da so se zdebelili, zakaj ti kot vesten mož tega ne narediš za svojo ženo?

2. Plačaj ji osebnega trenerja in psihoterapijo.

3. Motiviraj jo z zdravjem in ne lepoto. Otrok je manjši, rabi mater. Če bo preveČ debela, lahko zboli. Vsaj zaradi otroka naj se potrudi, če se že zase noče. Me pa moti, da te bolj skrbi za njeno zunanjost kot za njeno zdravje, tudi to veliko pove o tebi.

4. Mogoče ima samo probleme s premalo delujočo ščitnico. Tukaj nobena dieta nič ne pomaga.

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Cosmopolitan.si