Slovenka leta 2016: Uredništvo revije Jane zanima, komu boste dali vaš glas!

Vir: Jana
19. 12. 2016

V nadaljevanju vam predstavljamo Janine kandidatke za Slovenko leta 2016 in vas vabimo, da glasujete za svojo favoritinjo!

Urška Alič, ustanoviteljica in direktorica Špas teatra: Špas teater je že nekaj let najbolj obiskano gledališče v Sloveniji, obenem pa s svojim gledališkim ansamblom že 19 let nesebično pomaga tudi tistim, ki jim življenje ne daje razlogov za smeh.
Dr. Tatjana Avšič Županc, virologinja in specialistka medicinske mikrobiologije: Zasluge za uspeh slovenskih znanstvenikov, ki jim je prvim uspelo priti do ključnih dokazov za razumevanje nevarnosti okužbe z virusom zika.
Katarina Bervar Sternad, pravnica na področju varstva človekovih pravic, direktorica Pravno-informacijskega centra (PIC): Pomaga posameznikom in ranljivim skupinam pri varstvu njihovih temeljnih pravic. Njena in druge nevladne organizacije imajo ključno vlogo pri varstvu človekovih pravic v državi.
Zvezdana Mlakar, gledališka in filmska igralka, televizijska voditeljica: S čustvenimi in navdihujočimi pogovori v oddaji Zvezdana razbija predsodke in podira stereotipe. Pogovore usmerja na poseben in svojevrsten način: čustveno, sočutno, pogumno, strastno, iskreno, drzno.
Dr. Jasna Murgel, poslanka v DZ in doktorica pravnih znanosti: Pomaga otrokom s posebnimi potrebami. Letos je v predhodno obravnavo v DZ vložila predlog Zakona o zgodnji obravnavi otrok s posebnimi potrebami, ki ga neuspešno sprejemajo že skoraj 20 let.
Judita Nahtigal, ravnateljica dijaškega doma Kranj: Ženska, ki je bila pripravljena v domu začasno namestiti 6 mladoletnih beguncev brez spremstva, a temu so močno nasprotovali starši in celo 24 profesorjev bližnje Gimnazije Franceta Prešerna.
Irena Orešnik, sirarka: Malim sirarjem je v Sloveniji pridobila takšen status, da se je sirarstvo začelo končno razvijati v vseh dimenzijah kakovosti. Uspelo ji je preprečiti prevlado lobijev velikih proizvajalcev, ki so male onemogočali.
Alenka Sottler, akademska slikarka in ilustratorka: Letos je od Združenja ameriških ilustratorjev v New Yorku prejela zlato medaljo v kategoriji časopisnih, revialnih in knjižnih ilustracij. Ilustrirala je že več kot 50 knjig za otroke in odrasle, za katere je prejela številne nagrade.
Andreja Strle Podobnik, ultramaratonka: Letos je v nepalski Himalaji na šestdnevnem etapnem teku, imenovanem The Everst Trail Race, nepričakovano z veliko prednostjo zmagala.
Marta Turk, mentorica številnim ženskam, podjetnicam: Svetuje ženskam, ki se spoznavajo s podjetniškim okoljem. Pomaga ženskam, ki se znajdejo v navidezno brezizhodni situaciji, pokazati pot v prihodnost in ekonomsko samostojnost.

Prav vse izbrane ženske so, vsaka na svojem področju, izjemne. V uredništvu Jana so izbirali močne, pogumne in vztrajne ženske z različnih področij, ki so še posebej izstopale v letošnjem letu.

Odločite se za eno, in tista, ki bo dobila največ glasov (z glasovnicami po pošti, FB strani in preko spleta), bo 21. januarja 2017 prejela naziv Slovenka leta 2016.

Še niste glasovali?

Glasujete lahko TUKAJ!