Slovenska akrobata navdušila Hrvate in čakata na klic iz Amerike!

Slovenska akrobata navdušila Hrvate in čakata na klic iz Amerike! (foto: NOva TV) NOva TV
18. 12. 2017

Slovenska akrobata Tim Nuč in Luka Avguštin, študenta ljubljanske Fakultete za šport, gimnastična trenerja, ki sta združila talent in moči v dvojcu Flipping Art, sta se na Hrvaškem prebila vse do finala pete sezone šova Supertalent. V finalu nista zbrala dovolj glasov za zmago, sta pa požela veliko zanimanja, tudi onstran velike luže.

Občinstvo in žirijo sta na sklepnem spektaklu na Novi TV prepričala plesni par Emil Kuzminski in Matea Ivanković, ki sta pobrala tudi glavno denarno nagrado v višini 200.000 hrvaških kun oziroma 26.500 evrov.

Slovenski dvojec ni bil med prvimi tremi. Je pa navdušil z akrobacijami ter je že s prebojem med dvanajst finalistov vpisal velik dosežek, kajti v prejšnjih štirih izdajah Supertalenta se še ni zgodilo, da bi se v finale uvrstila nastopajoča, ki ne prihajata s Hrvaške.

Njunih vratolomnih akrobacij niso opazili le na Hrvaškem, temveč pozitivni odzivi prihajajo tudi z druge strani Atlantika, saj je njun video delil znan spletni portal People Are Awesome z 20 milijoni sledilcev. Onstran Atlantika si je njune akrobacije ogledalo že več kot 380.000 spletnih uporabnikov.

Akrobacije, ki so jemale dih, so bile zagotovo najbolj nevarna točka finala hrvaškega Supertalenta. Občinstvo in žirijo sta ves čas držala v napetosti in si na koncu prislužila bučen aplavz. Še posebej se je za njiju zavzela članica žirije in pevka Maja Šuput, ki ju je vzela za svoja in gledalce ves čas spodbujala h glasovanju.

"Po koncu oddaje je do naju že pristopilo nekaj ljudi, ki naju vabijo na nastope v Zagrebu ali želijo, da jih trenirava. Upava, da nama bodo uspehi prinesli čim več možnosti za nastop ter morda tudi kakšnega sponzorja," je izkušnjo komentiral Avguštin.

"Na začetku nastopa sva bila kar malo živčna, saj sva v oddaji v živo prvič v celoti izvedla najino točko. Kljub temu se je vse izteklo, kot sva upala. Hvaležna sva za podporo hrvaške ekipe, žirije in občinstva, ki je glasovalo za naju in naju ves čas spodbujalo. Prejela sva tudi kar nekaj komentarjev sotekmovalcev, da bi najbrž zmagala, če ne bi bila Slovenca," je svoje vtise strnil Nuč.