Slovenska bakla širila olimpijski duh

Slovenska bakla širila olimpijski duh (foto: Jamma) Jamma
7. 2. 2018 | Promocijsko sporočilo

Točno mesec dni pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu je 9. januarja pred Slovenskim olimpijskim izobraževalnim centrom v Ljubljani zagorela slovenska bakla. Z namenom širjenja olimpijskega vzdušja je nato začela svoje popotovanje po Sloveniji. Obiskala je sedem krajev,  ki imajo bogato olimpijsko tradicijo – Mojstrana, Jesenice, Tržič, Celje, Velenje, Maribor, Črna naKoroškem – in svojo pot sklenila v Ljubljani, 29. januarja, na predstavitvi olimpijske reprezentance Slovenije.

Slovensko baklo so pospremili številni olimpijci. Glavni med njimi je bil Tomaž Razingar, nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance in zastavonoša na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014, ki mu je bila na letošnjih olimpijskih igrah zaupana vloga vodje navijaškega letala. Poudaril je: "S potovanjem slovenske baklesmo želeli vzbuditi olimpijski navijaški duh in odziv ljudi je bil fenomenalen. Z zadovoljstvom lahko rečem, da naše športnike v Pjongčangu čaka veliko podpore."

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športih zvez je v sodelovanju s Coca-Colo obiskovalce spodbudil, da olimpijcem izrečejo dobre želje, ki jih bodo bodrile v daljni Južni Koreji.

Jure Košir pozval k brezmejni podpori športnikov.

Jure Košir, ki je slovensko baklo pospremil v Mojstrano, je še poudaril: »Navijanje naj bo v duhu pobude #vednopodpiraj. Torej, da navijači stojimo ob boku našim športnikom ne glede na končni rezultat. Za nas so in ostajajo junaki.«

Priporočamo