Slovenski strokovnjak dokazal, da to živilo delno ščiti pred koronavirusom

Slovenski strokovnjak dokazal, da to živilo delno ščiti pred koronavirusom (foto: Profimedia) Profimedia
14. 9. 2020

Farmacevt in raziskovalec s Fakultete za farmacijo Samo Kreft je v nedavni raziskavi prišel do zanimivih dognanj, ki bi nas morala v času koronavirusa še kako zanimati.

"Za normalno delovanje imunskega sistema je potreben vnos vseh hranil, še posebej pa nam ne sme primanjkovati bakra, železa, selena, cinka ter vitaminov A, C, D, B6, B12 in folata. Koristi lahko tudi uživanje gob. Te vsebujejo beta glukane, ki okrepijo delovanje imunskega sistema."

"Dve nedavno objavljeni, vendar še zelo preleminarni raziskavi, pri katerih sem sodeloval tudi jaz, kažeta, da bi na neki še nepojasnjen način določeno zaščito pred covid-19 nudilo tudi uživanje zelja ter uživanje fermentirane hrane."

Vir: Mična.si

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri