Slovenski strokovnjak dokazal, da to živilo delno ščiti pred koronavirusom

14. 9. 2020
Deli
Slovenski strokovnjak dokazal, da to živilo delno ščiti pred koronavirusom (foto: Profimedia)
Profimedia

Farmacevt in raziskovalec s Fakultete za farmacijo Samo Kreft je v nedavni raziskavi prišel do zanimivih dognanj, ki bi nas morala v času koronavirusa še kako zanimati.

"Za normalno delovanje imunskega sistema je potreben vnos vseh hranil, še posebej pa nam ne sme primanjkovati bakra, železa, selena, cinka ter vitaminov A, C, D, B6, B12 in folata. Koristi lahko tudi uživanje gob. Te vsebujejo beta glukane, ki okrepijo delovanje imunskega sistema."

"Dve nedavno objavljeni, vendar še zelo preleminarni raziskavi, pri katerih sem sodeloval tudi jaz, kažeta, da bi na neki še nepojasnjen način določeno zaščito pred covid-19 nudilo tudi uživanje zelja ter uživanje fermentirane hrane."

Vir: Mična.si

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ