Španski nogomet trpi zaradi politike! Pa pri nas?

Španski nogomet trpi zaradi politike! Pa pri nas? (foto: profimedia) profimedia
3. 10. 2017

Katalonija skupaj z enim svojih največjih simbolov, nogometnim klubom Barcelono, preživlja zgodovinske trenutke.

Nasilje ob nedeljskem referendumu je močno prizadelo vse, ki so povezani z ekipo s Camp Noua, kjer so v ponedeljek pripravili izredno skupščino, po kateri je spregovoril predsednik Josep Maria Bartomeu.

Svoj glas so referendumu sicer med drugim oddali tudi branilec Barcelone Gerard Pique in nekdanja kapetana katalonskega velikana, Xavi Hernandez in Carles Puyol. 

Vsi trije so apelirali na Katalonce, naj pridejo na volišča in izrazijo svojo željo. Kljub temu, da je bilo jasno, kaj branilca Barcelone in španske reprezentance Gerarda Piqueja čaka ob prihodu na zbor državne izbrane vrste v Madrid, je Španska nogometna zveza (RFEF) na prvi trening spustila navijače. Ti niso skoparili z žaljivkami na račun Katalonca, ki bi lahko predčasno zapustil prestolnico.

Kako se je politika pomešala med šport in kakšne bodo posledice lahko le ugibamo. Vsekakor ni hvaležna situacija za nogometaše.

Če so španski navijači tako nepopustljivi, je vsaj pri nas navijaško vzdušje veliko bolj »športno«.

Brazilec Marcos Tavares se je v teh dneh mudil v Ljubljani, kjer je poskrbel za najbolj ljubko in zelo simpatično provokacijo. Na Kongresnem trgu so skupaj zakričali 'Maribor! Šampion!' Glede na to, da je legenda Maribora priljubljena povsod, mu verjetno tudi v Ljubljani niso zamerili te otroške nagajivosti.

Ljubljana #mismomaribor @nkmaribor #gremomaribor

A post shared by Marcos Tavares (@marcostavares9) on Oct 2, 2017 at 2:15am PDT

Naj za konec povemo še to, da je NK Maribor trenutno na drugem mestu PLTS lige (4.10.2017), vse prenose tekem si lahko ogledate na Šport TV.