Nekateri na kaj takega nikoli niti ne pomislijo, spet drugim pa je tako početje nekaj samoumevnega.
Vse skupaj je razkrila študija, ki so jo opravili in objavili v Veliki Britaniji. Ta razkriva, da je eden od šestih anketiranih priznal, da je svojim gostom postregel hrano, ki je padla na tla. To pa ni edina nehigienska navada, ki so jo priznali Britanci v anketi, v kateri je sodelovalo več kot 2000 ljudi. Kar 28 odstotkov anketirancev je priznalo, da so s kuharsko žlico poskusili hrano, nato pa z isto žlico vnovič mešali hrano v loncu.
Enak delež, torej 28 odstotkov anketiranih je priznal, da so zavestno postregli hrano, ki ji je že potekel rok trajanja, skoraj tretjina vprašanih pa je dejala, da so preprosto obrisali nož - če jim je ta padel na tla ali so rezali z njim - in ga vrnili nazaj v uporabo, namesto da bi ga pomili.
Kaj pa, če hrana pade na tla? Britanci imajo rešitev tudi za to – seveda, če imajo hišnega ljubljenčka. Kar 13 odstotkov vprašanih je priznalo, da so pustili svojemu ljubljenčku, da ‘počisti’ hrano ali pijačo, ki se je razlila.
"Najpogostejša napaka v kuhinji, ki so jo anketiranci priznali, je puščanje umazane posode v koritu čez noč in njeno pomivanje šele zjutraj," navaja anketa, ki jo povzema Fox News.
Morda je edini ‘greh’, ki ga je lažje razumeti, tisti, ko kuharji trdijo, da je recept njihov, čeprav so ga pravzaprav dobili od prijatelja ali družinskega člana. Ti kulinarični grehi niso redki niti med profesionalnimi kuharji, je povedal priznani britanski kuhar Tom Kerridge.
Priznal je, da je "ukradel" recept svoje matere in ga predstavil kot svojega. "Mislim, da je čudovito videti, kako si mnogi delimo enake kuharske prigode in nezgode – naj bo to metanje hrane na tla ali ‘izposoja’ družinskega recepta," je dejal Kerridge. No, ta razkritja so zagotovo nekaj vredno razmisleka - predvsem takrat, ko pojemo kakšen obrok zunaj našega doma, kajne?
Novo na Metroplay: "Treba je poznati žalost, nesrečo in poraz, da lahko ceniš vse te uspehe" | SIDDHARTA INTIMNO