Sporočila med Bezosom in ljubico je tabloidu posredoval njen brat!

Sporočila med Bezosom in ljubico je tabloidu posredoval njen brat! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
12. 2. 2019

Preiskovalci milijarderja Jeffa Bezosa so odkrili, da je zasebna sporočila med njim in ljubico Lauren Sanchez opravljivemu časopisu National Enquirer posredoval njen brat Michael Sanchez, ki je trden podpornik predsednika ZDA Donalda Trumpa

Pravni strokovnjak televizije Fox News Andrew Napolitano meni, da ugibanja o Trumpovi vpletenosti niso nobena fantazija glede na to, kako tesno sta povezana predsednik ZDA, ki sovraži Washington Post in njegovega lastnika Bezosa, ter lastnik podjetja, ki izdaja National Enquirer, David Pecker.

Novico o vpletenosti Trumpovega podpornika v afero so v ponedeljek objavili ameriški mediji, ki se sklicujejo na anonimne vire. Pred tem so sicer ugibali, da je Bezosu nagajala Savdska Arabija zaradi poročanja Washington Posta o umoru svojega kolumnista Džamala Hašodžija.

Bezos je pred dnevi obtožil National Enquirer, da ga je izsiljeval, naj neha javno govoriti, da ima njihova zgodba o njegovem razmerju s Sanchezovo umazano politično ozadje, sicer bodo objavili intimna sporočila med njim in Sanchezovo ter zelo grafične fotografije.

Bezos se ni pustil izsiljevati in je pismo odvetnika National Enquirerja objavil z besedami, da je "obrnil kamen in želi videti, kaj bo prilezlo izpod njega".

Ameriškim komentatorjem je najprej padlo v oči to, da samopostrežni tabloid skrbi, ali ima neka zgodba politično ozadje. Časopis je na primer vseh osem let redno napadal predsednika Baracka Obamo z izmišljenimi zgodbami, v času kampanje leta 2016 in prej ter pozneje pa je podobno počel s Hillary Clinton in drugimi demokrati.

Tako kot Trump še nikoli ni kritiziral ruskega predsednika Vladimirja Putina, tudi National Enquirer še nikoli doslej ni kritiziral kandidata ali predsednika Trumpa. Pecker je celo javno priznal, da imajo aktivno politiko zatiranja vseh negativnih zgodb o Trumpu.

Pecker in druščina so v težavah tudi zaradi tega, ker si je Bezos lahko privoščil znamenitega odvetnika Richarda Ben-Venisteja, dobro znanega kot posebnega tožilca v času afere Watergate, ki je s položaja odnesla predsednika Richarda Nixona.

Ben-Veniste je novi generaciji Američanom potem spet postal znan kot eden od članov preiskovalne komisije ozadja terorističnih napadov v ZDA 11. septembra 2001. Ben-Veniste zbira dokaze Bezosovih preiskovalcev in jih bo uporabil sam ali predal organom pregona.

National Enquirer se je v novo pustolovščino spustil presenetljivo nepremišljeno, saj je že pod preiskavo zveznega tožilstva zaradi sodelovanja v shemi za plačilo Playboyevemu fotomodelu Karen McDougal za molk o spolnem razmerju s Trumpom.

McDougalova je ekskluzivne pravice za zgodbo o razmerju prodala tabloidu, ki ji je domnevno plačal s Trumpovim denarjem preko nekdanjega odvetnika Michaela Cohena in zgodbe potem nikoli ni objavil. Podobno sodelovanje s Trumpom je po besedah Peckerja trajalo več let.

Priporočamo