Spoznajte ples, s katerim boste v sebi našli srečo

23. 1. 2014
Deli
ples brez forme (foto: Profimedia)
Profimedia

Zaplešite ples brez forme, pri katerem gre za spontano naravno gibanje telesa, ki nam pomaga, da umirimo svoj um, in ko smo dovolj energetsko čisti oziroma pretočni, prepoznamo univerzalni tok. Ko mu sledimo, najdemo resnično srečo v sebi.

Na eni izmed delavnic v društvu Bindu je ples brez forme pred tremi leti odkrila tudi Kristina De Ventus, ki je s plesom povezana že vse življenje.

"Pred tremi leti sem bila utrujena od življenja in trpljenja po napornih treningih, nezadovoljna s sabo in v stalnem iskanju nečesa, kar bi me izpolnilo, da bi našla ljubezen v srcu in mir v glavi. Za ples brez forme sem izvedela od znanca in Bodin je bil prvi človek v življenju, ki sem mu zares zaupala. Takrat si seveda nisem niti predstavljala, da se je skozi to metodo zame začela nova boleča pot osvobajanja od vsega, za kar sem si ves čas svojega zavestnega obstoja tako zelo prizadevala," pove Kristina.

Plesna pedagoginja s statusom Ministrstva za kulturo RS in prva trenerka Plesa brez forme v Sloveniji šele zadnjih nekaj let pleše svobodno, iskreno. Ples jo, odkar so se ji odprli določeni energetski centri, tako napolni z energijo, da ne potrebuje več kot tri ure spanca na dan.

Kristina je s plesom brez forme začela ne le plesati, temveč tudi živeti življenje. Življenje je zanjo postalo ples. "Ko zaslišiš glasbo, jo preprosto spustiš vase in ji dovoliš, da naredi s tabo, kar želi. Kot plesalec izgineš. Ostane le ples in zavedanje vsega, kar se dogaja tisti trenutek."

Postanite svobodni, radostni, igrivi, nori, živi. S Kristino De Ventus zaplešite na Zimskem Sensa vikendu. Vse informacije o prijavi najdete TUKAJ.