Ste alfa osebnost? Potem nezavedno počnete 10 stvari - preverite, katerih!

Ste alfa osebnost? Potem nezavedno počnete 10 stvari - preverite, katerih! (foto: profimedia) profimedia
7. 10. 2019

Ste torej alfa osebnost. Čestitamo! Veliko ljudje ne mara priznati, da so alfa osebnosti, največkrat zato ker imajo drugi o njih slabo mnenje. Povezujejo jih namreč z agresivnostjo in ukazovalnostjo.

Tako pojmovanje je seveda zelo daleč od resnice. Zbrali smo deset stvari, ki jih alfa osebnosti počnejo povsem nezavedno. Nanje bi lahko bili bolj pozorni, potem bi se namreč njihov čudovit značaj še bolj razcvetel.

1. Brez ovinkov

Kot alfa osebnost ne izgubljate časa in ne hodite kot mačka okrog vrele kaše. Z besedami se zaženete v bistvo, kar poveste, pa je ljudem ali izjemno všeč ali jih odbija. Vam seveda ni mar na kateri strani so. Delujete po svoje, ne dopuščate dvomov, ste jasni, tako da ljudje vedno vedo pri čem so in obratno.

2. Štejejo dejanja, ne besede

Ko vam nekdo obljubi pomoč pri selitvi, vam je samoumevno, da bo prišel ob dogovorjenem času. Pri vas pač štejejo dejanja, ne obljube. Vi bi se seveda pojavili na vratih, če bi obljubili pomoč, zato enako pričakujete od drugih.

3. Sami sebi dovolj

Zastavljene naloge opravite sami in brez bojazni, da jih ne bi zmogli. Tako imate več svobode in lahko po želji razpolagate s prostim časom. Ne čutite potrebe, da bi na družbenih omrežjih sproti pregledovali objave, tudi petkov večer radi preživite doma in preskočite zabavo, kamor gredo vaši prijatelji ali znanci. Preprosto, v svoji koži se počutite dobro in znate biti sami.

4. Držite dano besedo

Ko vas prijatelj prosi za pomoč in pristanete, boste prišli in dali vse od sebe. Ne bodo vas zmotili drugi opravki tistega dne, zavezali ste se in tisto boste tudi opravili. Tak pristop je za vas značilen vedno in povsod, ste pač oseba, ki se drži dane besede.

5. Imate malo prijateljev

Ko ste sami, se počutite dobro, od ljudi pa pričakujete, da naredijo, kar so si zastavili. Zato imate malo prijateljev, ki delijo vaše vrednote. Tisti, ki so v vašem prijateljskem krogu pa so ljudje, na katere se lahko zanesete. In obratno seveda. Ne potrebuje 500 prijateljev na facebooku in adresar, nastlan z imeni, za dobro počutje vam zadošča vaše »pleme«.

6. Radi se družite s sabo

Četudi imate na voljo boljšo ponudbo, radi ostanete doma in se družite – s sabo. V roke vzamete dobro knjigo, greste na sprehod ter opazujete naravo ali ljudi, nedeljsko popoldne z veseljem preživite ob ogledu filma … Za dobro počutje ne potrebujete družbe.

7. Nizki izdatki 

Razkuštrani lasje? Ni vam mar. Ne tratite časa in denarja za zadnje modne krike, najnovejše elektronske naprave in priljubljene lokale. Veste, kaj vam je všeč in kaj si želite, zato ne čutite potrebe, da bi se dokazovali in šopirili z dragimi nakupi.

8. Znate izrabiti čas

Nikoli se ne dolgočasite. Imate svoj seznam ciljev in stvari, ki bi jih radi uresničili. Ko se zgodi, da imate nekaj prostega časa, boste hitro našli nekaj, s čimer se boste zaposlili. Ne zanima vas, koliko časa bo potrebno, da pridete do cilja, saj veste, da je delo istočasno tudi učenje in delo na sebi.

9. Mnenje drugih ni pomembno

Igrate po svoji pravilih in ne dovolite, da vaše poteze narekujejo drugi. Korakate v ritmu lastnega bobna in se ne ozirate na to, v kakšnem ritmu se gibljejo drugi. Njihovo mnenje se vas ne tiče, to je njihova stvar. Za nameček niti nimate časa za razmišljanje o drugih, saj ste zaposleni s svojimi opravki.

10. Sorodna duša

Kot alfa osebnost imate lahko težave v ljubezni, kar vas pretirano ne gane. Sami sebi ste najboljši prijatelj in sorodna duša. Skratka, sami sebi ste dovolj in ne potrebujete partnerja, ki bi vam pomagal razvijati vaše zmožnosti. Dokler ne srečate nekoga, ki vas razume in vas sprejme takšne, kakršni ste, ste povsem zadovoljni s samskim življenjem.

Vir: HackSpirit

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri