Za optimalne rezultate pri shranjevanju ostankov testenin je najbolje, da so omaka in rezanci ločeni.
Ločeno zamrzovanje omake je ključnega pomena, saj tako testenine kot omaka zahtevajo različne čase odmrzovanja ali pogrevanja.
Trik, ki že kuhanim testeninam vrne življenje
Ko se kuhane testenine nekoliko ohladijo, jih preložimo v neprodušno zaprte posode in postavimo v hladilnik, kjer bodo ostale sveže tri do pet dni.
Ko je čas za pogrevanje, testenine preprosto za nekaj sekund položite v vrelo vodo, nato jih odcedite. S to metodo bodo vaše testenine spet okusne.
Mnogi pa morda ne vedo, da je povsem možno tudi zamrzovanje testenin, hkrati pa je tudi zelo preprosto. če upoštevate le en dodaten korak, ki bo preprečil, da bi se skrčile.
Ko se vaše testenine nekoliko ohladijo, dodajte malo olivnega olja in jih nežno premešajte. Razmerje je ena žlica olja na 300 gramov kuhanih testenin.
Z oljem napojene testenine dajte v nepredušne posode ali vrečke za zamrzovanje, pri čemer pazite, da so dobro zaprte. Tako lahko vaše zamrznjene testenine hranite tudi do dva meseca dolgo.
- Preberite si tudi: 11 živil, ki jih nikoli ne smete jesti po preteku roka uporabnosti