Poletje je tisti čas, ko stročji fižol dobesedno "kraljuje" na tržnicah ...
Poleti, ko ima marsikdo zaradi vročine in morda malce "težke" hrane prebavne tegobe, je stročji fižol tisti, ki bo dobro vplival na prebavila. Vsebuje namreč veliko visoko vrednih beljakovin, ki bodo v poletnih mesecih poživile telo. Ima številne pozitivne učinke, zato si ga velja privoščiti.
Uživamo ga lahko v obliki solate in v okusnih omakah, kuhanega v družbi krompirja in olivnega olja, pa tudi v kombinaciji z mesom. Tokrat vam predstavljamo preizkušen recept, ki bo predvsem navdušil tiste, ki imajo radi tako piščanca kot stročji fižol. Nastala bo odlična poletno obarvana mesno-zelenjavna omaka!
Sestavine (za 2 osebi)
- 2 kosa izkoščičenih piščančjih stegen
- en večji por
- 2 stroka česna
- 1 večji korenček
- 20 - 30 dkg stročjega fižola
- malce smetane za kuhanje (po okusu)
- sol, poper
- pol žličke rdeče paprike
- 1,5 dcl vode
Priprava:
Narežemo piščančje meso, nasekljamo por in česen, stročjemu fižolu odstranimo vrhove in ga prerežemo na pol, korenček narežemo na kolutke. V lonec vlijemo toliko olivnega olja, da prekrijemo dno.
Najprej prepražimo por, ko ta upade, dodamo koščke piščančjega mesa in pražimo. Ko je meso prepraženo, dodamo nasekljan česen in premešamo, da zadiši. Zalijemo z vodo dodamo korenček in stročji fižol ter rdečo papriko.
Kuhamo okrog 10 minut, potem dodamo smetano za kuhanje (po okusu), solimo in popramo. Še malce pokuhamo, da se sestavine povežejo in jed je gotova. Zraven se odlično priležeta kuhan riž in sezonska solata. Verjemite, jedci bodo navdušeni. Dober tek!
Preberite še:
- Tini Gaber se je zgodilo nekaj, na kar zagotovo ni računala, jasno je dala do znanja, kako presenečena je bila
- To je daleč najbolj umazano sadje, ki bi se mu morali izogibati
- Miha Hercog in Saša Lendero zdaj prvič po ločitvi skupaj pred mikrofonom: Tole so mnogi čakali slišati o njuni ločitvi!
Novo na Metroplay: "Dezinformacije so povsod" | N1 podkast s Suzano Lovec