Strokovnjaki: Rek, da boljšo polovico spoznate, ko to najmanj pričakujete, je resničen!

Strokovnjaki: Rek, da boljšo polovico spoznate, ko to najmanj pričakujete, je resničen! (foto: profimedia) profimedia
21. 6. 2017

Večina samskih ljudi od svojih prijateljev pogosto sliši stavek: "Ne skrbi. Nekoga boš spoznal-a, ko boš to najmanj pričakoval-a." Nihče izmed njih pa ne pomisli, da se samskim ljudem, ki ne želijo biti samski, to zdi nekaj povsem neverjetnega.

Zakaj je to tako pogosto izrečeni stavek? Strokovnjaki za odnose pravijo, da zato, ker je resničen. "Ko ste osredotočeni na to, da se trudite spoznati nekoga, je to jasno vidno že na daleč," pravi Kelli Fisher, svetovalka za odnose. "Ko pa vam to ni prioriteta in preprosto uživate v svojem življenju, se okoliščine kaj kmalu utegnejo spremeniti," še doda.

Strokovnjaki pravijo, da bi se samski ljudje namesto na aktivno iskanje partnerja ali partnerke morali osredotočiti na naslednja dejanja:

1. Na ukvarjanje s svojimi hobiji

"Bolj se posvetite početju, ki vas osrečuje in pomirja, kot je na primer vaš priljubljeni hobi. Povežite se s prijatelji in družino. Če radi potujete, se odpravite na potovanje. Ko se počutite zadovoljno in izpolnjeno, se zbudi zakon privlačnosti. Drugi ljudje hitro opazijo vaše veselje in zadovoljstvo ter si želijo vaše družbe," poudari Fisherjeva.

2. Na več druženja s prijatelji

"Ko se ljudje pridružijo kakšni skupini - na primer vadbeni skupini ali bralnemu krožku - se vedno naučijo novih stvari, hkrati pa so v družbi ljudi, s katerimi si delijo podobne vrednote," pove Fisherjeva. Razširijo se jim obzorja, spoznajo pa tudi več različnih krogov ljudi. Tako preko svojih znancev in prijateljev spoznavajo nove ljudi, ne da bi jim bilo potrebno v to vložiti veliko truda.

3. Na razmislek o pričakovanjih v razmerju

Ko si samski ljudje vzamejo "premor" med aktivnim iskanjem partnerja ali partnerke, dobijo priložnost, da še enkrat razmislijo, kaj pričakujejo od razmerja. Dobro je, če malce bolj poglobljeno analizirajo vzroke za razpad prejšnjega razmerja in definirajo svoje želje za prihodnje razmerje. Ko to ugotovijo, bodo s svojo držo in odnosom lažje pritegnili ljudi, kakršne si želijo v svoji bližini.

4. Na svojo okolico

"V nekaterih primerih so ženske, s katerimi sem se pogovarjala, ugotovile, da obstaja kemija med njimi in nekaterimi njihovimi prijatelji ali sodelavci, ki jih sprva niso imele za privlačne v romantičnem smislu, a so jih pozneje osrečili," je dejala Andrea Syrtash, avtorica več knjig o razmerjih. "V nekaterih primerih so sogovornice našle ljubezen, ko so si nehale prizadevati za to, da bi našle popolnega partnerja. Njihova pričakovanja so bila realna, tako so se lahko bolje povezale z ljudmi, ko so se nehale preveč ukvarjati z iskanjem pravega."

In še za konec: ne izbrišite profila na spletni strani za zmenkarije (če ga imate). Fisherjeva pravi, da je dobro občasno preveriti svoj profil - morda vas je med tem, ko ste bili zaposleni z drugimi stvarmi, kontaktirala oseba, ki bi se vam zdela zanimiva. Vredno je poskusiti, ne?

Povzeto po: huffingtonpost.com

Priporočamo