Vemo, kako je mogoče oklestiti stroške stanovanja!

Vemo, kako je mogoče oklestiti stroške stanovanja! (foto: profimedia) profimedia
20. 10. 2015

Pozdravljeni! Pišem v imenu svoje hčerke. Stara je 30 let in ima dva otroka. Pred kratkim se je ločila. Ima minimalno plačo in je pred leti najela posojilo v švicarskih frankih za nakup stanovanja. Obrok znaša okoli 500 evrov. Ko je najemala stanovanjsko posojilo, je imela višjo plačo. Partner je bil takrat brezposeln, jaz pa sem morala biti solidarni porok. Trenutno so največji problem stroški stanovanja. Hčerka ima štirisobno stanovanje, kjer živi sama z dvema otrokoma. Že sami stroški znašajo tudi do 300 evrov. Hči me noče poslušati, čeprav brez moje pomoči sploh ne more živeti. Zanima me, kaj bi lahko naredili s posojilom? Pripravljena sem sama najeti posojilo in za zavarovanje ponuditi hišo, katere solastnica sem. Hvala za nasvet.

To je bilo pismo gospe Majde, ki ga je poslala strokovnjakinji za financiranje in osebni proračun Ani Vezovišek, ki tedensko svetuje v rubriki revije Lisa.

Tudi tokrat je imela nekaj odličnih napotkov za hči gospe Majde, a ji je dala tudi takoj vedeti, da ji ti najverjetneje ne bodo ravno po godu.

V kolikor vas zanima, kaj ji je odgovorila, si njen odgovor preberite na spletni povezavi Lisa.si!

Priporočamo