Svetovno znan zeliščni vrt na koprski domačiji Butul v Manžanu

Svetovno znan zeliščni vrt na koprski domačiji Butul v Manžanu (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Story
24. 1. 2019

Koprska domačija Butul v Manžanu, ki jo že leta vodita zakonca Tatjana in Mitja Butul, je sanjski kraj za številne obiskovalce in turiste z vsega sveta, ki želijo uživati v posebni in okusni kulinariki.

Neutrudna in podjetna Butulova, ki sta svoje znanje pred leti prenesla tudi na Šrilanko, sta na slovenski obali ter daleč naokrog znana po sredozemskem zeliščnem vrtu, odlični kulinariki in prostoru, kjer vsak najde nekaj zase. Zato sta se zelo razveselila prav posebnega in prestižnega priznanja Slovenia’s hidden gems 2018 - skriti slovenski turistični dragulj 2018, ki ga je v imenu slovenskega nacionalnega radia vodila ekipa Radia SI. V finale se je uvrstilo 18 najboljših programov iz vse Slovenije, ki jih je strokovna komisija skrbno izbrala izmed vseh prispelih turističnih programov. Program Domačije Butul iz Manžana nad Koprom sloni na odkriti ideji, sodelovanju s partnerji v slovenski Istri in na Primorskem ter pristnosti in odprtosti ljudi za nova doživetja.

“Znova smo dokazali, da lahko z dobrim sodelovanjem izpeljemo in ponudimo dober program ter turistični paket doživetja v slovenski Istri. Ponudbo na Domačiji Butul v Manžanu smo povezali z doživetji pri nas in s sodelovanjem z vinarjem Matjažem Babičem, Strunjanskimi solinami, s sirarji na kmetiji Stepan iz Stepanov, z ribičem in gojiteljem školjk Mitjem Petričem na Debelem rtiču in v Strunjanu. Zmaga z našim programom je bilo seveda prijetno presenečenje za vse, saj smo svoj program lahko primerjali s številnimi odličnimi programi, za katerimi so stali lokalne skupnosti, turistične organizacije, združenja in skupnosti. Očitno je program prepričal glasovalce, ki se jim tako kot našim partnerjem v programu zahvaljujemo za podporo. Le povezani lahko dosegamo najboljše cilje,” je ob prejemu priznanja povedala Tatjana Butul, ki razmišlja že o nadgradnji programa, saj je vedno več tistih, ki bi radi svojo butično turistično ponudbo ponudili turistom, ki obiskujejo Slovenijo.

Okusi Sredozemlja slovenske Istre: Magnet zeliščnega vrta

Družina Butul je bila posebno ganjena ob prejetju priznanja, ki so ga pospremile besede, v katerih je jasna vizija priljubljene domačije na Primorskem. “Prvo mesto je osvojil turistični paket Okusi Sredozemlja slovenske Istre Domačije Butul iz Manžana nad Koprom, kjer se vse vrti okrog že svetovno znanega zeliščnega vrta in kjer se gostje srečajo z več kot 50 vrstami najrazličnejših zelišč - dišavnic, ob vonju morskih širjav in čarov Sredozemlja pa tudi z oljko in oljčnim oljem, malvazijo in refoškom ter lokalno hrano, pripravljeno na vrhunski način.”

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: arhiv Domačije Butul

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2019

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2019

Story 01/2019, od 03. 01. 2019