Vas je med menstruacijo vedno strah, da vam 'uide' mimo vložka? TRIK, ki to 100% prepreči

Vas je med menstruacijo vedno strah, da vam 'uide' mimo vložka? TRIK, ki to 100% prepreči (foto: Profimedia) Profimedia
12. 8. 2022

Skrivnost se skriva v tem, kako vložek namestite, in prav je, da naredite takole.

Vsaka ženska gre skozi številne težave, ki jih spremlja menstruacija. Tisti teden, ki pride enkrat na mesec, je lahko pravi stres za mnoge ženske.

Od PMS-a do krčev in krvavitve - težko je slediti našemu vsakdanjemu, rednemu življenju, ko se nam zdi, da bi rade več dni zapored preživele v postelji.

Menstruacije so različnih "oblik in velikosti"

Telo vsake ženske je drugačno. Čeprav večina ljudi domneva, da imajo ženske podobne menstrualne cikluse, je telo vsake ženske popolnoma drugačno in zato doživlja tudi menstruacije zelo različno. Nekatere ženske imajo daljše menstruacije, druge pa krajše.

Da ne omenjamo - PMS se lahko razlikuje od ženske do ženske

Obstajajo tiste, ki imajo zelo slabo razpoloženje in željo po hrani, medtem ko druge ženske izgubijo apetit in se počutijo precej tiho in mehko. Potem so tu tiste, ki so popolnoma besne in se počutijo samo jezne.

Krvavitve so lahko zelo različne

Nekatere ženske krvavijo malo, nekatere precej povprečno, potem pa so tu tudi tiste ženske, ki imajo precej močne cikle.

Ženske z močnejšimi menstruacijami morajo še bolj paziti

Ko imaš močan tok, je težko najti prave izdelke, ki bodo zadovoljili vaše dnevne potrebe. Seveda izdelujejo tampone in vložke za močnejše krvavitve, a niso vedno zanesljivi.

Nič ni hujšega kot premajhen vložek

Verjetno ste vse že kdaj doživele, da se vam je med menstruacijo kri razlika po spodnjicah. Še posebej nerodno je, če ste kje zunaj ali pa recimo v službi. A tudi to se da preprečiti.

Na srečo nam je uporabnik TikToka pokazal precej pameten trik, ki bo takšne nerodne situacije preprečil

1. Najprej namestite prvi vložek, kot bi ga običajno.

Prvi korak je zagotoviti, da v spodnje perilo položite spodobno velik vložek, kot bi ga običajno. Prepričajte se, da je dovolj dolg, da se na sprednjem delu kri ne bo razlivala.

2. Vzemite še drugi vložek.

Drugi vložek postavite vodoravno na zadnji del spodnjega perila, blizu zadnjice. Z vložkoma naredite obliko T. Tako bote preprečile, da bi morebitno razlivanje krvi prišlo na vaša oblačila ali skozi spodnje perilo.

To pa je obenem tudi super trik za ponoči, ko se rado zgodi, da kri zjutraj najdemo tudi na rjuhah, a s tem trikom se vam to ne bo več dogajalo.

Video si lahko ogledate TU:

@alicewillliams

♬ 13 Angels Standing Guard 'Round The Side Of Your Bed - Silver Mt. Zion

Povzeto po Lex Gabrielle

Fotografije: Profimedia

Preberite več na Cosmopolitan.si