Tako profesionalni kuharji naredijo testo za pico: S tem trikom vam bo vedno uspelo

22. 4. 2025
Tako profesionalni kuharji naredijo testo za pico: S tem trikom vam bo vedno uspelo (foto: Profimedia)
Profimedia

Če se pojavijo mehurčki, jih je treba prešpikati, da se pica enakomerno speče. 

Pica je ena izmed najljubših jedi po celem svetu, 9. februarja, pa je bilo praznovanje svetovnega dneva pice, zato je to odlična priložnost, da se naučite trike za pripravo popolnega testa. Slavni kuhar Gordon Ramsay razkriva skrivnost hrustljavega in zračnega testa - namesto z valjarjem, je treba testo nežno raztezati z zadnjim delom rok, s čimer se ohranijo zračni žepi.

Če se pojavijo mehurčki, jih je treba prešpikati, da se pica enakomerno speče. Njegovo "pravilo 30 sekund" za peko pice pomeni, da jo je treba obrniti vsake pol minute, da se enakomerno speče. Idealni čas pečenja je 90 sekund, nato pa se doda sveža bazilika, morska sol in oljčno olje za pristen italijanski okus.

Če doma nimate peči na drva, lahko dober rezultat dosežete z uporabo vročega pekača, železne ponve ali peki papirja. Ključna priporočila za popolno pico vključujejo uporabo kakovostnih sestavin, fermentacijo testa 24 ur in izogibanje prevelikemu številu dodatkov, saj preprostost pogosto prinaša najboljši okus.

Preberite še: V Istri posneli morskega orjaka in prizor ni ravno prijeten: "Kakšna pošast, samo da ne zaide v plitvino"