S tem trikom vam bo vedno odlično uspel.
Narediti res dober domač kruh iz vzhajanega testa je za nekatere preprosto nemogoča misija. Ne glede na to, katero vrsto moke in kvasa uporabite, kateri koli recept uporabite, je kruh vedno nekako brez pravega okus, nič v primerjavi s tistim, ki ga pečejo drugi in zdaj vam razkrivamo skrivnost, kako lahko uspe tudi vam.
Za to obstaja veliko razlogov, kot je veliko uporabnih tehnik in malih trikov, ki lahko pomagajo, in očitno je stvar samo v tem, da najdete tistega, ki je za vas najboljši. Torej, poskusite tudi to ... Ste kdaj slišali, da je dobro v vzhajano testo dodati kis? Številni profesionalni kuharji zagovarjajo to taktiko in trdijo, da pomaga pri razgradnji škroba in beljakovin v moki, kar naredi kruh bolj zračen in vlažen, prav tako pa poudari njegov okus.
Kis raztaplja kemične vezi, ki držijo skupaj proteinske niti, zaradi česar se gluten razpleta in je več prostih niti, ki se med procesom izdelave kruha povežejo v mrežo, ki ujame zrak znotraj testa. Poleg tega kislost kisa zniža pH vrednost testa, kar ustvari boljše okolje za vretje kvasa. Ker kvas hitreje fermentira, se čas vzhajanja testa skrajša.
Torej, če želite mehak in zračen kruh, ki ne rabi vzhajati “sto let”, je vaš zaveznik kis. Zadostovala bo žlička ali dve, pazite le na vrsto – jabolčni se je izkazal za najboljšega za to nalogo.
- Preberite si tudi: Ta začimba je velika rešiteljica sobnih rastlin - oživi tudi tiste, ki so že skoraj ovenele