Imate radi čufte? Če jih boste pripravljali na ta način, bodo še bolj mehke in sočne, omaka pa za prste polizat!

6. 12. 2024
Deli
Čufte v paradižnikovi omaki s pire krompirjem (foto: Profimedia)
Profimedia

Gre za majhne kuharske skrivnosti, ki lahko še kako vplivajo na okus in teksturo te priljubljene jedi.

Gre za jed, ki je zelo priljubljena, saj je okusna kombinacija mesa in zelenjave. Lahko tudi pripravimo večjo količino in jo imamo za dva dni. Skoraj vsakdo ima pri tem kakšno svojo malo kulinarično skrivnost, s katero obogati in popestri okus mesa in paradižnikove omake.

Preberite še: Imate radi sir? Previdno pri nakupih, izognite se tistim, pri katerih je na embalaži napisano tole ...

To jed je lahko pripraviti, zato je res odlična rešitev med delovnim tednom, ko imamo veliko opravkov. Je preverjena klasika in idealna rešitev za takrat, ko hočemo postreči enostavno, a okusno jed.

Za pripravo boste potrebovali:

  • 400 gramov mlade mlete govedine
  • dve do tri čebule
  • eno jajce
  • 150 g pšenične moke
  • 100 g kruha
  • 1 dcl mleka
  • 100 g pasiranega paradižnika
  • 2 lovorjeva lista
  • malce bazilike, sušene ali sveže
  • 3 stroke česna
  • sol, sveže mleti poper, olje

Priprava:

Dobro premešajte mleto meso, nasekljano čebulo, jajce, kruh, prelit z mlekom in odcejen, sol in poper. Iz mase naredite mesne kroglice, ki naj bodo enake velikosti. Povaljajte jih v moko in popecite na malce olja z vseh strani. V posodo vlijte malce olja, vanjo dajte popečene kroglice, paradižnikov pire, nasekljan česen in lovorjev list.

Zalijte z vodo, toliko, da bodo kroglice pokrite. Posodo na pol pokrijte s pokrovom in kuhajte narahlem ognju od 15 do 20 minut. Medtem skuhajte krompir in iz njega naredite pire. Ko so čufte končane, jih postrezite s pire krompirjem. Dober tek!

Novo na Metroplay: "Prebivalec Sardinije in prebivalec Ljubljane se razlikujeta v tisoče stvareh" | Leon Bedrač, 3. del