Takšen je med koronavirusom vsakdan medicinske sestre Petre: 6 ure ne gre na stranišče, ne je in ne pije ničesar

Takšen je med koronavirusom vsakdan medicinske sestre Petre: 6 ure ne gre na stranišče, ne je in ne pije ničesar (foto: Profimedia) Profimedia
27. 3. 2020

Zdravstven osebje je v času, ko svetu vlada koronavirus, najbolj na udaru. Tja spadajo tudi medicinske sestre, ki vsak dan tvegajo svoja življenja, da bi reševale tiste, ki so okuženi z novim virusom.

"To je Petra. Petra dela z mano. Petra je šla danes na oddelek, kjer so pacienti, ki morda imajo koronavirus. Petro je bilo strah oditi tja, a je šla, ker tudi oni potrebujejo pomoč. Nihče je ni vprašal ali si želi oditi tja, ona ve, da je morala iti," je na svojem Facebook profilu zapisala Jelena Jemendžić, hrvaška medicinska sestra.

"Petra bo na tem oddelku ostala šest ur in pomagala bolnim ljudem. Moja Petra v teh šestih urah ne sme odvreči maske, niti rokavic, ki jih nosi, prav tako ne obleke. To za Petro pomeni, da v šestih urah ne more piti vode, ne more jesti in ne more oditi na WC," je iskreno pripoved nadaljevala Jelena.

"Dragi ljudje bodite solidarni zaradi Petre in tisočih drugih Peter, ki delajo in skrbijo za vse, ki so zboleli za koronavirusom. Vem, da je težko biti zaprt doma, v hiši, v stanovanju, a Petre nihče ni vprašal ali bi raje ostala v hiši/stanovanju, a  verjemite mi, da bi ..." je nadaljevala Jelena.

"Ona se danes bori proti nevidnemu sovražniku, zato ji vi s svojimi odhodi od doma ne delajte dodatnega rizika in ostanite doma," je sklenila svoj zapis.

Še vedno velja, da v teh dneh ostajamo doma in gremo od doma, ko je to zares nujno potrebno in ko zares nimamo druge možnosti.