To je recept za popolno testo, ki vedno uspe. Shranite si ga, saj bo zagotovo postal vaš naljubši.
Potrebujete:
- 500 ml mlačnega mleka
- 200 ml jogurta
- 2 jajci
- 2 čajni žlički soli
- 1 žlica sladkorja
- 1 kocka kvasa
Priprava:
V skledo damo kilogram moke, na sredini naredimo jamico, dodamo malo mlačnega mleka in nadrobimo kvas ter vse skupaj potresemo z žličko sladkorja. Po tem pustimo, da 'oživijo' kvasovke. Testo pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati.
Ko je testo dobro vzhajano, lahko iz njega naredite, kar želite: žemljice, peciva, kifeljčke ...
Če ne porabite vsega testa še isti dan, ga lahko shranite v hladilniku in porabite v naslednjih dneh.
- Preberite si tudi: Tako lahko zgostite omako ali nadev brez moke (svetuje ruska kuharica)