Tamara Zidanšek si želi nastopiti na olimpijskih igrah

Tamara Zidanšek si želi nastopiti na olimpijskih igrah (foto: Foto: Arhiv) Foto: Arhiv
Vir: Story
6. 6. 2021

Tamara Zidanšek je na lestvici WTA napredovala na 80. mesto. Napredek je posledica odličnega nastopa na turnirju serije WTA v Bogoti, kjer je 22-letna igralka prišla vse do finala.

Tamara, za vami je dolga pot iz Kolumbije, kjer ste drugič v karieri nastopili v finalu turnirja serije WTA. Prvič se je to zgodilo maja leta 2019 v Nemčiji. O čem ste razmišljali na letalu?

Poskušala sem ostati pozitivna. Za mano je bil super teden. Veliko stvari se je zgodilo. Razmišljala sem o tem, da sem dala vse od sebe, da sem se potrudila, kolikor sem se lahko. Nimam si česa očitati. Predvsem sem bolj zadovoljna s tem, kar se je zgodilo, ne razmišljam o razočaranju in o tem, da mi je bilo težko.

Tamara Zidanšek

Kolumbija je daleč, potovanja so v zadnjem letu povsem drugačna. Kakšno je stanje v državi, kako je bilo na turnirju?

Čas je relativen, svet je majhen. Vkrcaš se na letalo in zelo hitro si na drugem koncu sveta. Ali je to Bogota ali Avstralija. Vse je daleč, vse je blizu. Še vedno smo v mehurčkih, obvezne so tudi maske. Kamorkoli greš, se poskušaš navaditi na razmere, na čas. Poizkušaš iztržiti največ iz tega, kar ti je na voljo.

Kateri dvoboj vam je najbolj ostal v spominu, morda četrtfinalni proti nekdanji finalistki Rolanda Garrosa Sari Errani? Zmagali ste s 6 : 3 in 6 : 4.

To je bila moja najboljša tekma na turnirju. Dobro sem se počutila. Dobro sem reagirala po zaostanku v drugem nizu. Tam sem si pokazala, da se vračam v dobro formo.

Kaj morate še popraviti pred nadaljevanjem sezone?

Zdaj sem dosegla dober rezultat. Želja je, zagon tudi. Začela se je sezona na pesku, kar mi ustreza. Gremo naprej, zdaj smo šele dobro začeli.

Tamara Zidanšek

Prejšnji teden ste sporočili, da se razhajate z dolgoletnim trenerjem Zoranom Krajncem. Kakšni so razlogi za konec skupne poti?

Z Zoranom se poznava že dolgo. Skupaj sva delala skoraj 10 let. Tu ni treba delati nobene drame. Življenje je takšno, da prihaja do sprememb, ko potrebuješ nekaj novega za nov zagon. Midva z Zoranom sva v redu, ampak neka sprememba se je pač morala zgoditi. Ponudil mi je veliko znanja, veliko sem se naučila od njega. Najine poti so se zdaj razšle. Upam, da bom dobro funkcionirala in tudi njemu želim samo dobro. Ni pa tu neke drame. Drugi člani ekipe ostajajo, pospešeno pa iščemo novega trenerja.

Letos so na sporedu tudi olimpijske igre v Tokiu. Razmišljate kaj o nastopu na Japonskem?

Zelo si želim nastopiti na olimpijskih igrah. Priznam, da ne vem, kakšne so norme, sem pa prijavljena. Počakajmo, da bo prišel čas za to. Zanima me tudi igranje dvojic, mislim, da ima Andreja Klepač edina normo.

Napisala: T.S. // Fotografije: Sportida Vid Ponikvar

Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story