Tanja Postružnik Koren za revijo Jana: "Ni človeka, ki ne hrepeni po ljubezni!"

18. 4. 2017 | Vir: Jana
Deli
Tanja Postružnik Koren za revijo Jana: "Ni človeka, ki ne hrepeni po ljubezni!" (foto: Jana)
Jana

"Mislim, da ni človeka, ki ne hrepeni po ljubezni. Vsak želi biti sprejet, slišan ... To pa lahko dosežeš le v odnosu, ki je ljubeč. To se dogaja na več ravneh, že od otroštva smo zaznamovani z vzorci, kakšna naj bi bili ljubezen, partnerstvo, materinstvo. Kompleksno je. Iz odnosov je nemogoče doktorirati. Vse to nas zanima, koliko je ljubezenskih pesmi, koliko čustev izhaja iz ljubezni," je v velikem intervjuju za revijo Jana med drugim povedala Tanja Postružnik Koren, televizijska voditeljica.

Več o glavni temi, o kateri boste lahko brali v novi Jani, je v uvodniku revije takole napisala glavna odgovorna urednica revije Lidija Petek Malus:

  • "V tej številki pišemo o depresiji, sodobni bolezni, ki 'napada' veliko Slovencev. Strokovnjaki svetujejo, da se moramo pogovarjati, še posebej z osebami, pri katerih vidimo, da so v stiski. Ni treba, da se nam smilijo, pokažimo, da nam je mar zanje, in poskušajmo z njim ugotoviti, kakšna pomoč bi bila za njih najboljša. Naši sogovorniki povedo, da je depresija pri ženskah dvakrat pogostejša kot pri moških in narašča s starostjo! Drage ženske – vem, da je zelo težko najti 'babji klub'. Kljub temu morate imeti v življenju nekoga, ki mu lahko zaupate svoje težave. Sestro, prijateljico, sodelavko, terapevtko ... Včasih pomaga tudi, da svoje težave povemo neznancu. Ne samo, da nam je nato lažje, kmalu najdemo tudi rešitev."

Zgodbe z naslovnice nove Jane:

  • Tema tedna: Uživanje mesa: koliko ljudi je zmožnih ubiti živali, ki bi jo pojedli?
  • Mikropivovarne pri nas: zakaj so craft piva tako popularna
  • Bliža se čas piknikov: predstavljamo trende peke na žaru

Nova Jana - ena in edina - že na prodajnih mestih po Sloveniji!

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu