Televizija Fox v Trumpovih časih izgublja gledalce

Televizija Fox v Trumpovih časih izgublja gledalce (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
8. 6. 2017

Ameriška televizija Fox News je pretekli teden po gledanosti v ključni kategoriji gledalcev, starih med 25 do 55 let, prvič po 20 letih padla na tretje mesto za televizijo CNN in MSNBC, ki sta med glavnimi tarčami napadov predsednika ZDA Donalda Trumpa. Fox News je prizadel tudi odhod Billa O'Reillyja.

Tako kot sedaj že pokojni ustanovitelj televizije Fox News Roger Ailes je moral O'Reilly, ki je kraljeval po gledanosti ob devetih zvečer, oditi zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju sodelavk. Nadomestil ga je Tucker Carlson, ki ga ne gleda več skoraj nihče.

K televiziji NBC je odšla Megyn Kelly, ki je pred kratkim dobila intervju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, Foxu pa so ostali voditelji, kot je Sean Hannity, ki zvečer pogreva teorije zarote o demokratih.

Problem televizije Fox News sicer ni le v odhodih slavnih voditeljev, ampak tudi v zamenjavi oblasti. Ko je bil v Beli hiši demokrat Barack Obama, je bila televizija zelo kritična do oblasti in zanimiva za gledalce. Sedaj poje hvalospeve Trumpu in gledalci zanimivejše kritične novice iščejo potem na bolj levo usmerjeni televiziji MSNBC. Nekoč slabo gledana Rachel Maddow danes kraljuje pri občinstvu, starem med 18 do 25 let.