Tem 3 vrstam pričesk se velja vsekakor izogniti, saj lahko vsak obraz postarajo tudi za 10 let!

26. 10. 2022
Deli
Tem 3 vrstam pričesk se velja vsekakor izogniti, saj lahko vsak obraz postarajo tudi za 10 let! (foto: Profimedia)
Profimedia

Čeprav gre za priljubljene vrste pričesk, je vse stvar stiliziranja. Če niso urejene na pravilen način, lahko vsako damo postarajo tudi za celo desetletje!

Sprememba pričeske lahko v veliki meri vpliva na videz. Nekatere nas pomladijo, medtem ko druge niso prav najboljša izbira za vsakogar, saj lahko obrazu dodajo krepko število let in posledično postarajo.

No, staranje je naraven proces, ki se mu ne moremo izogniti. A nihče ne bi bil rad videti starejši, kot dejansko je. Napačen način oblačenja ali napačna pričeska pa lahko veliko pripomoreta k temu. V nadaljevanju preverite, kako se boste najbolje izognili pričeski, ki bi vas lahko postarala. Gre za tri nekoliko bolj - recimo temu - ostre pričeske, ki se jim je najbolje izogniti - ali pa jih vsaj drugače oblikovati.

1. Gost in "debel" frufru

Čeprav so pričeske s frufrujem zelo priljubljene in v trendu, se je po mnenju frizerjev treba izogniti zelo gostemu in debelemu frufruju. To lahko postara obraz, saj je pozornost usmerjena h gubicam okrog oči, namesto da bi uokviril obraz ali poudaril ličnice. Ko gre za dolžino, je najboljša tista, ki razkriva obrvi, ne pa da jih zakriva.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blunt Bangs (@blunt_bangs)

Namesto tega se raje odločite za tako imenovani "curtain" frufru, ki pristoji skorajda vsem damam in odlično uokviri obraz. Tako pričesko rade nosijo slavne dame, na primer Kristen Dunst.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kirsten Dunst (@kirstenidunst)

2. Pixie

Gre za pričesko, ki jo je nekaj časa nosila igralka Halle Berry. Ta sicer lahko poudari lepe poteze obraza, a treba je paziti, da pri oblikovanju špičke niso preveč "špičaste" oziroma da delujejo kot ošiljene. To lahko poudari redke lase in pritegne pozornost k temenu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HalleBerry_Fanspics (@halleberry_fansclub)

V takih primerih se raje odločite za daljši frufru, počesan na stran. Kratke pričeske številnim odlično pristojijo, lepo poudarijo oči in ličnice. Lasje naj bodo postriženi tako, da se ustvari čim več volumna, to pa se lahko doseže s plastmi.

3. Srednje dolgi paž brez plasti

Če lasje ne segajo do brade ali do ključnice, so lahko videti malce pusti. Z leti se naši lasje redčijo in tanjšajo, zato je izbira pričeske ključnega pomena. Če so prameni redki, to lahko doda nekaj let. Če hočete, da bi bili videti mlajše, se odločite za paž, ki je krajši in sega do ramen. Lase je dobro postriči stopničasto, da ne bi bili videti tanko in preveč ravno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KATY PERRY Ⓜ️ (@katy.perry)

Daljša različica priljubljenega paža je trenutno zelo priljubljena pričeska. Je kot nalašč za ustvarjanje mlajšega videza. Tudi asimetrična pričeska, ki jo nosi igralka Charlize Theron, je prav tako odlična za ustvarjanje trendovskega in mladostnega videza.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Charlize Theron 🇵🇭 (@charlizetheronunofficial)

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk