Ah, testenine ... Take in drugačne, številni jih preprosto obožujejo.
Testenine so že zdavnaj osvojile svet, so okusne, vsestranske in predvsem odrešitelj v časovni stiski, saj so res hitro pripravljene. A če jih še vedno kuhate v vodi, preverite, zakaj delate "napako". Z zelo uporabnim trikom za kuhanje jih lahko namreč pripravite še hitreje in navdušite tudi z bogatejšim okusom.
V nadaljevanju preverite uporaben trik za kuhanje.
Namesto v vodi, testenine skuhajte …
V omaki!
Tako boste prihranili precej časa – kar je kot nalašč za tiste dni, ko morate pripraviti res nekaj na hitro – in testenine bodo še bolj bogatega okusa.
Tako preprosto je:
Pripravite vse za omako, paradižnikovo ali katerokoli drugo. Uporabite lahko paradižnik v pločevinkah, dodajte česen, čebulo, oljčno olje, baziliko in vse drugo, kar običajno uporabite za pripravo domače paradižnikove omake. Na koncu dodajte še nekaj vode in seveda testenine. Zavrite in nato pustite počasi vreti.
Na začetku bo precej vodeno in ne bo videti ravno okusno, a brez skrbi, testenine bodo absorbirale vodo, ostala vam bo gosta omaka (za to bo poskrbel tudi škrob iz testenin) in testenine zares bogatega okusa. In še ena dobra stran. Umazali boste le eno posodo.
Preberite še:
- Neee, Edi Pucer preklinjal med oddajo v živo in tole so slišali vsi, tukaj vas čaka posnetek
- Tanja Žagar tako iskreno o ločitvi: "Ne vem, zakaj bi živel v odnosu, ki si ga ne želiš več."
- Oriana Girotto ni skrivala, kakšen oče je Boris Cavazza, osupnili boste
Novo na Metroplay: Bojan Cvjetićanin o novem albumu, najbolj osebnih pesmih in kakšen je na domačem kavču