Imate radi testenine in jih kuhate v vodi? Napaka, in tu je razlog za to

22. 6. 2024
Deli
Imate radi testenine in jih kuhate v vodi? Napaka, in tu je razlog za to (foto: Profimedia)
Profimedia

Ah, testenine ... Take in drugačne, številni jih preprosto obožujejo.

Testenine so že zdavnaj osvojile svet, so okusne, vsestranske in predvsem odrešitelj v časovni stiski, saj so res hitro pripravljene. A če jih še vedno kuhate v vodi, preverite, zakaj delate "napako". Z zelo uporabnim trikom za kuhanje jih lahko namreč pripravite še hitreje in navdušite tudi z bogatejšim okusom.

Severina o svojem bivšem možu do zdaj molčala, zdaj pa le povedala tisto, kar so vsi želeli slišati

V nadaljevanju preverite uporaben trik za kuhanje.

Namesto v vodi, testenine skuhajte …

Profimedia

V omaki!

Tako boste prihranili precej časa – kar je kot nalašč za tiste dni, ko morate pripraviti res nekaj na hitro – in testenine bodo še bolj bogatega okusa. 

Tako preprosto je: 

Pripravite vse za omako, paradižnikovo ali katerokoli drugo. Uporabite lahko paradižnik v pločevinkah, dodajte česen, čebulo, oljčno olje, baziliko in vse drugo, kar običajno uporabite za pripravo domače paradižnikove omake. Na koncu dodajte še nekaj vode in seveda testenine. Zavrite in nato pustite počasi vreti.

Na začetku bo precej vodeno in ne bo videti ravno okusno, a brez skrbi, testenine bodo absorbirale vodo, ostala vam bo gosta omaka (za to bo poskrbel tudi škrob iz testenin) in testenine zares bogatega okusa. In še ena dobra stran. Umazali boste le eno posodo.  

Preberite še: