Tik pred SP je ekipa BIH dobila posebno glasbeno podporo

Divanhana (foto: promocijsko gradivo) promocijsko gradivo
12. 6. 2014

Skupina Divanhana se je namreč pridružila valu navdušenja pred pričetkom svetovnega nogometnega prvenstva in novo pesem Zvijezda tjera mjeseca ter videospot zanjo posvetila novim uspehom domače nogometne reprezentance Bosne in Hercegovine.

V preteklih šestih mesecih se je skupina Divanhana, ki prihaja iz Bosne in Hercegovine, intenzivno ukvarjala z realizacijo svojega novega projekta "Bodrimo Zmajeve, širimo sevdah".

Inspiracija za projekt je promocija nedavnega zgodovinskega uspeha bosanske nogometne reprezentance, prav tako pa tudi predstavitev kulturne dediščine domovine. Januarja 2014 je skupina, v sodelovanju z BiH nogometno zvezo, vsem privržencem «Zmajev» in ljubiteljem tradicionalne BiH glasbe posvetila eno najprepoznavnejših sevdalink Zvijezda tjera mjeseca in zanjo posnela tudi videospot.

Video predstavlja ljubezen in podporo navijačev, ki preteklih dvajset let bodrijo reprezentanco iz različnih krajev BiH in sveta. V spotu se poleg članov skupine pojavi tudi kapetan 'Zmajeva' Emir Spahić.

Vabljeni k ogledu videospota:

Pri videospotu je sodelovalo preko 500 statistov, snemali so na več kot 20 različnih lokacijah v Sarajevu. Videospot je realizirala produkcijska hiša Gotiva z Murisom Beglerovićem na čelu.

Svoj del v sevdalinki Zvijezda tjera mjeseca sta poleg Divanhane prispevala še eden izmed najuspešnejših bosansko-hercegovskih kitaristov Emir Hot, ki že leta živi in dela v Londonu ter virtuoz iz Makedonije Džambo Agušev s svojim orkestrom.