To je šokantna resnica o sodi bikarboni, ki je mnogi do zdaj niso vedeli

30. 5. 2023
Deli
To je šokantna resnica o sodi bikarboni, ki je mnogi do zdaj niso vedeli (foto: Profimedia)
Profimedia

Soda bikarbona je prav gotovo vsestransko uporabna, a morda do zdaj še niste vedeli, kje vse jo lahko uporabite in kako zelo vsestranska je ta poceni sestavina.

Soda bikarbona, znana kot vsestransko čistilo, ima presenetljivo široko paleto učinkov.

  • Mirna prebava: Soda bikarbona je lahko naravno sredstvo za lajšanje prebavnih težav, kot so zgaga, napenjanje in krči. Deluje tako, da nevtralizira odvečno želodčno kislino, kar lahko prinese olajšanje in sprostitev prebavnega sistema.
  • Bleščeče čistoča: S svojimi abrazivnimi lastnostmi je soda bikarbona odlično naravno čistilo. Uporablja se lahko za odstranjevanje madežev in trdovratnih umazanij, čiščenje površin, kot so kuhinjski pulti, posoda, pečice, kopalnice itd. Poleg tega pomaga tudi pri odstranjevanju neprijetnih vonjav, kar vam omogoča čist in svež dom.
  • Naravni osvežilec: Soda bikarbona je odličen naravni osvežilec zraka. Zaradi svoje sposobnosti absorpcije vonjav lahko postavite škatlico s sodo bikarbono v omare, hladilnik ali druge prostore, kjer želite odstraniti neprijetne vonjave.
  • Sijoči nasmeh: Soda bikarbona se lahko uporablja za naravno beljenje zob. Lahko jo vmešate v pasto za zobe ali jo uporabite kot samostojno sredstvo za beljenje. Vendar bodite previdni, saj prekomerna uporaba ali grobo čiščenje lahko poškoduje sklenino zob. Posvetujte se s svojim zobozdravnikom, če se odločite za to metodo.
  • Neprijetne vonjave v izgnanstvo: Sposobnost soda bikarbonate, da absorbira vonjave, jo naredi odlično naravno sredstvo za zmanjševanje neprijetnih vonjav. Lahko jo uporabite v čevljih, smetišnicah, športnih torbah ali katerem koli prostoru, kjer se pojavlja neprijeten vonj.

Po vsej verjetnosti jo že imate doma, zdaj pa jo lahko uporabite za številne stvari in tako na naraven način očistite vaš dom, naredite domači deodorant in si pripravite domačo zobno pasto. Ne, samo, da je vsestransko uporabna, veseli tudi dejstvo, da je zelo poceni in da lahko z eno sestavino naredite zares mnogo stvari.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast s Katarino Čas:

Igralka Katarina Čas in voditelj Borut Pahor se v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha, katerega namen je, da spoznavamo sijajne zgodbe ljudi, ki nas navdihujejo, pogovarjata o uspehih v filmski industriji, o srečanju z Leonardom DiCapriem in o igralkinem nesojenem prizoru z DiCapriem, zaradi katerega je skoraj zavrnila vlogo. "V filmih je toliko navdihujočih stvari za moje delo in življenje, da si brez tega, kar vi (igralci) počnete, ne znam predstavljati pravzaprav enega uspešnega, lepega, navdihujočega življenja," meni nekdanji predsednik države Pahor, ki je v goste povabil Katarino Čas, za katero je v tekmi za predsedniški stolček leta 2012 dejal, da je zanj najbolj seksi Slovenka.