TO je trenutno najbolj priljubljen recept za krompir, ki je osvojil splet: Ljubitelji ga boste hoteli takoj preizkusiti

TO je trenutno najbolj priljubljen recept za krompir, ki je osvojil splet: Ljubitelji ga boste hoteli takoj preizkusiti (foto: Profimedia) Profimedia
8. 12. 2022

Nekateri ga preprosto obožujejo in si ne predstavljajo obroka, ki ne bi vključeval krompirja.

Vsekakor pa je tudi odlična samostojna jed - v kombinaciji z okusnimi omakami ali s solato je obrok popoln! V zadnjem času pa se številni uporabniki spleta navdušujejo nad preprostim receptom, ki krompir popelje na drugo raven. Mogoče je najti številne posnetke, ki prikazujejo enostavno in hitro pripravo odličnega obroka.

Preberite si še: Obožujete krompir, a se mu zaradi raznih razlogov izogibate? Tukaj so 3 miti o krompirju, ki preprosto ne držijo!

Recept je sila preprost: neolupljen krompir najprej skuhate, nato pa ga kuhanega naložite na pekač, pokrit s papirjem za peko. Najprej cel krompir razrežete z nožem, potem pa ga z dnom večjega steklenega kozarca še zmečkate.

Uporabite začimbe, ki so vam všeč: sol, poper, rožmarin, timijan ... Pripravite si začimbno mešanico in posujte krompir. Pokapate ga z malce olivnega olja in zapečete. Ko je pečen, ga lahko postrežete z omako iz jogurta, majoneze, koprca in česna. Kako je videti končni rezultat, pa si lahko ogledate v spodnjem video posnetku z Instagrama.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by avocado toast fan account (@kelseygratz)