To je začimba, ki vas bo povsem odvrnila od tega, da bi še kdaj jedli sladkarije in skoraj zgotovo jo že imate doma!

19. 5. 2023
Deli
To je začimba, ki vas bo povsem odvrnila od tega, da bi še kdaj jedli sladkarije in skoraj zgotovo jo že imate doma! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste tudi vi eni tistih, ki vam ves čas noro dišijo začimbe? Potem bo za vas ta začimba kot nalašč, saj vas bo v hipu odvrnila od tega, da bi še kdaj želeli pojesti čokolado.

Ena od začimb, ki se pogosto omenja kot pomoč pri zmanjševanju želje po sladkarijah, je cimet. Cimet ima prijetno aromo in sladek okus ter lahko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi. Nekateri ljudje poročajo, da jim dodajanje cimeta k hrani ali pitju pomaga zmanjšati željo po sladkem.

Raziskave kažejo, da cimet lahko vpliva na regulacijo ravni sladkorja v krvi in ​​pomaga pri zmanjševanju lakote ter želje po sladkem. Cimet lahko vpliva tudi na metabolizem ogljikovih hidratov in izboljša občutljivost celic na inzulin, kar lahko pomaga ohranjati stabilno raven sladkorja v krvi.

Poleg cimeta obstajajo tudi druge začimbe, ki lahko prispevajo k zmanjšanju želje po sladkarijah. Na primer:

Ingver: Ingver ima pikanten okus in lahko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi ter zmanjšuje občutek lakote.

Korenina kurkume: Kurkuma vsebuje kurkumin, ki ima protivnetne lastnosti in lahko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi ter zmanjšuje željo po sladkem.

Vanilija: Vonj vanilije lahko pomaga zmanjšati željo po sladkem. Lahko poskusite uporabiti naravno vanilijo ali vanilijev ekstrakt pri pripravi jedi ali napitkov.

Pomembno je omeniti, da lahko individualne preference in odzivi na začimbe variirajo, zato je najbolje preizkusiti in ugotoviti, katera začimba deluje najbolje za vas. Poleg tega je pri zmanjševanju želje po sladkarijah pomembno tudi upoštevati uravnoteženo prehrano, redno telesno aktivnost in dovolj hidracije.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast z Indiro Ekić:

"Vedela sem, kaj me čaka, ko bom šla v Super par. To je resničnostni šov. Slovenci to najraje gledamo in najraje komentiramo. To je naš nacionalni šport. Pričakovala sem, da se bo ogromno ljudi obregnilo v mojo težo, ker so me vsi spremljali v The Biggest Loserju. Vedo, kakšno transformacijo sem naredila, opazno je tudi, da sem se zdaj zredila. Pričakovala sem, da bo kakšen napad na Matica, ker je osebni trener, kako se lahko partnerica osebnega trenerja zredi. Kako že pravijo? Kovačeva kobila je vedno bosa. Ali je zaradi tega on slab trener? Ni," je pojasnila.

Več o Indiri, sodelovanju v resničnostnih šovih, zaroki in poroki z njenim izbrancem Maticem Kolencem, soočanju z opazkami glede njenega videza in blagovni znamki, izveste z ogledom nove epizode Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave. Se poslušamo?