To so najbolj popularne diete med slavnimi in obljubljajo nore rezultate

13. 5. 2024
Deli
To so najbolj popularne diete med slavnimi in obljubljajo nore rezultate (foto: Profimedia)
Profimedia

Diete slavnih so pogosto predmet velikega zanimanja, saj mnogi želijo posnemati prehranske navade svojih idoli. 

Najbolj priljubljene diete med slavnimi se pogosto spreminjajo, a nekaj diet stalno prevladuje. Tu so tri diete, ki so trenutno med najbolj priljubljenimi med slavnimi:

Ketogena dieta: Ta dieta poudarja zelo nizek vnos ogljikovih hidratov in visok vnos maščob, kar telesu pomaga preiti v stanje, imenovano ketozo. Med slavnimi, ki so jo poskusili ali jo še vedno uporabljajo, so Halle Berry in Kim Kardashian. Ta dieta je priljubljena zaradi svoje učinkovitosti pri izgubi teže in potencialnih koristi za zdravje, kot so izboljšanje kognitivnih funkcij in zmanjšanje vnetij.

Veganska dieta: Veganska dieta izključuje vse živalske produkte, vključno z mesom, mlečnimi izdelki in jajci. Znani so številni slavni vegani, med njimi Beyoncé, ki je v preteklosti promovirala 22-dnevni veganski izziv. Veganska dieta je znana po svojih etičnih in okoljskih prednostih ter morebitnih zdravstvenih koristih, kot so nižje tveganje za srčne bolezni in boljši nadzor telesne teže.

Paleo dieta: Paleo dieta se osredotoča na hrano, ki bi jo lahko jedli naši paleolitski predniki, kar vključuje meso, ribe, sadje, zelenjavo, oreščke in semena, medtem ko izključuje obdelane živila, žitarice in mlečne izdelke. Med znane oboževalce te diete sodijo Jessica Biel in Megan Fox. Paleo dieta je priljubljena zaradi svojega poudarka na celih živilih in potencialnih koristi za zdravje, kot so izboljšanje občutljivosti na inzulin in zmanjšanje vnetij.

Te diete so privlačne zaradi različnih razlogov, vključno z obljubami o hitri izgubi teže, izboljšanem zdravju in boljšem počutju. Vendar je pomembno, da se vsakdo, ki razmišlja o spremembi diete, najprej posvetuje z zdravstvenim strokovnjakom, saj so lahko nekatere diete bolj primerne za posameznikove specifične zdravstvene potrebe in življenjski slog.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk