To so stvari, ki jih nikoli ne smete početi pred seksom

23. 5. 2024
Deli
To so stvari, ki jih nikoli ne smete početi pred seksom (foto: Profimedia)
Profimedia

Morda tudi same delate to usodno napako.

Ženske naj nikoli ne gredo na stranišče urinirati pred seksom, saj če urinirajo prej, povečajo tveganje za boleče okužbe sečil, trdi urolog David Kaufmann. Navaja, da je ideja, da bi morale ženske urinirati pred seksom, pa tudi po njem, tako pogosta, da se je spremenila v svetovni mit, v katerega vsi verjamejo, piše Daily Mail.

Poudarja pa, da je en del mita pravilen – tisti, po katerem morajo ženske po seksu nujno urinirati, saj se na ta način odstranijo bakterije, s katerimi pridejo v stik in so pogost povzročitelj okužb sečil. A po drugi strani je uriniranje pred spolnim odnosom največji vzrok za cistitis, torej okužbe, ki nastanejo povezane s spolnim odnosom.

Zdravniki trdijo, da je pretiran seks lahko nevaren za zdravje žensk. Dolgotrajni spolni odnosi, pa tudi več odnosov na dan, lahko povzročijo okužbo sečil ali t.i. cistitis medenih tednov. Čeprav ima romantično ime, je ta bolezen lahko zelo boleča, piše Women's Health.

Okužba je pogostejša pri ženskah, ki niso nikoli rodile, nekatere ženske pa jo lahko dobijo po vsakem spolnem odnosu. Tveganje je mogoče zmanjšati z uriniranjem po seksu, je opozorila Beverly Whipple, profesorica na Univerzi v New Jerseyju.  

Simptomi se običajno pojavijo v enem ali dveh dneh, zanje so značilne bolečine pri uriniranju, pogosto uriniranje, sprememba barve urina in bolečine v predelu nad sramno kostjo. Če je ne zdravimo pravočasno, lahko povzroči okužbe mehurja in ledvic, piše About.com.

Takoj, ko opazite prve simptome, je priporočljivo poiskati pomoč zdravnika. Po potrebi bo predpisal antibiotike za ozdravitev okužbe. Prav tako je treba povečati vnos vode ali brusničnega soka, kar bo pospešilo uriniranje, s tem pa čiščenje bakterij iz sečil. Dokler okužba ni ozdravljena, se je spolnim odnosom najbolje izogibati.

Antihistaminiki, zdravila, ki običajno delujejo na zmanjšanje simptomov alergije, kot so izpuščaji, otekline, koprivnica ali srbenje, so nekaj, česar ženske ne bi smele jemati pred spolnim odnosom. Raziskave so namreč pokazale, da antihistaminiki delujejo tako, da sproščajo vsa tkiva telesa – od ustne votline do genitalnega predela.

Posledično bo ženska težko dosegla vzburjeno stanje, kar bo zmanjšalo tudi količino vaginalne sluzi, ki pomaga, da je seks prijeten, hkrati pa spodbuja orgazem, zato bi lahko tablete proti alergiji naredile seks manj prijeten.

Preberite še:

Miha Hercog po ločitvi o Saši Lendero govori tisto, kar so mnogi že dolgo vedeli ...

Neee, takole razkošen avto zdaj vozi Nastja Gabor in tukaj so prve fotografije

Neee, je mogoče, da Saša Lendero takole skriva novega srčnega izbranca

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik